Hallandsposten

Darin bjuder på personlig musikshow

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Låten ’Alla ögon på mig’ är en av de mest personliga låtar som jag någonsin har skrivit.”

Darin är ute på vårturné och har hittills besökt många platser i Sverige, och på fredag är det Halmstads tur. Inför en slutsåld teater kommer han att gå upp på scen och köra sina svenska låtar från senaste albumet ”Tvillingen”.

Det var för cirka två år sedan som Darin valde en ny väg i sitt artisteri, nämligen att skriva texter på svenska. Populära låtar från hans senaste musik är ”Ja må du leva”, ”Tvillingen” och ”Alla ögon på mig”.

Hans första singel på svenska släpptes 2015 och var ”Ta mig tillbaka”. Låten sålde platina fem gånger om och toppade radiolisto­r och Svensktopp­en i flera månader i sträck.

Darins första album på svenska, ”Fjärilar i magen”, sålde även den platina och intog förstaplat­sen på den svenska albumlista­n. Därefter gav sig Darin ut på en omfattande konserthus­turné.

NU HAR DARIN återigen tagit på sig turnéskorn­a. I november förra året släppte han sitt andra album på svenska, ”Tvillingen”, som även det har gått in på den svenska albumlista­ns förstaplat­s. Nu följer han upp med en konserthus­turné, som började i Göteborg den 22 februari.

Darin har själv beskrivit ”Ja må du leva” såhär:

– Vi lever i en värld som kräver DARIN mycket av oss. Det finns många ideal som vi ska följa och sträva efter, som egentligen inte är tillräckli­gt viktiga för att ta ett så stort fokus i vår vardag. Jag tycker att det finns mycket viktigare saker att fokusera på, som att ha roligt och göra saker man blir inspirerad och glad av. Texten är en tröst som uppmanar till att fira livet.

HAN HAR ÄVEN en personlig historia bakom ”Alla ögon på mig”:

– Låten är en av de mest personliga låtar som jag någonsin har skrivit, det är en låt som handlar om en del av min resa sen jag slog igenom när jag var 17 år.

På fredag kväll är det dags för artisten att möta den halländska publiken med sina nyskrivna svenska texter.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? VÅRTURNÉ. Darin är ute på vårturné och på fredag kommer artisten till en fullsatt teater i Halmstad.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT VÅRTURNÉ. Darin är ute på vårturné och på fredag kommer artisten till en fullsatt teater i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden