Hallandsposten

Lill-babs hyllas i tv och radio

- TT

I tisdags avled Barbro ”Lill-babs” Svensson. SVT, TV4 och SR sänder flera hyllningsp­rogram.

TV4 väljer att hylla henne genom att visa hennes avsnitt från Så mycket bättre klockan 22.50 på fredag.

Lill-babs medverkade i den första säsongen, från 2010, av programmet. I det fjärde avsnittet var Svensson huvudperso­n och bjöds bland annat på Lasse Berghagens tolkning av Är du kär i mig ännu, Klas-göran?, Petters variant av En tuff brud i lyxförpack­ning och Petra Marklunds cover på Leva livet.

ÄVEN PLURA JONSSON medverkade i programmet och reagerade på Lill-babs höga arbetsmora­l under inspelning­en.

– Hon var väldigt snäll och omtänksam och brydde sig om alla. Och hon hade en jäkla arbetsmora­l, hon ramlade i Så mycket bättre och slog sönder ansiktet. Det första hon sade när hon vaknade upp på golvet var ”nu har jag förstört hela tvprogramm­et”, i stället för att säga ”nu har jag slagit sönder ansiktet”, säger han.

TV4 visar även den dokumentär­en Lill-babs – leva livet på tisdagen, onsdagen och torsdagen.

SVERIGE RADIO ÄGNADE hela tisdagens Karlavagne­n i P4 åt lyssnarnas minnen av den folkkära artisten. Till helgen hyllas Lill-babs även i form av återsändni­ng av programmen Svenska Ikoner och Jukeboxen där hon medverkade.

”Hon var den mest genuina person man kan tänka sig. En så stor stjärna som kan vara så jordnära, det är ganska unikt. Hon visade omtanke om alla i en produktion och tänkte alltid på allas bästa”, säger programled­aren Ulf Elfving, vars intervju med Lill-babs från 2013 sänds i webbkanale­n P4 Plus i dag, i ett pressmedde­lande.

SVT SÄNDE hyllningsp­rogrammet Lill-babs i 50 år från 2004 på tisdagen och i går sändes matinén En nolla för mycket (1962) i samma kanal. Där spelade Svensson sångaren Eva Schmidt, mot bland andra Carl-gustaf Lindstedt och Birgitta Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden