Hallandsposten

Från kanonläge till skitläge!

-

SÖDER. För många år sedan köpte jag mitt hus på Söder. Man har haft det bra, cyklat till jobbet varje dag genom Aleskogen. Nära till strand och hav. Man har även sluppit ta bilen när man ska till ”stan”. Bilen används bara i undantagsf­all. Känns som man gjort lite för miljön. Det hade också tagits beslut om att det inte skulle bli en överfart över Nissan här nere.

Då blir man inte lite besviken och arg när några politiker tycker det är rätt att lägg en fyrfilig genomfarts­led två meter från tomtgränse­n.

MAN KAN KNAPPAST föreställa sig det. Bilar som dag och natt bullrar fram och spyr ut avgaser. Kan ju bara tänka hur det blir när alla billar ska stå stilla på grund av broöppning. Eftersom skogen måste bort är det fritt blås för illaluktan­de odörer från reningsver­ket. Det är ju klart att man kan väl få ett högt bullerplan­k i tomtgränse­n (är ju ens högsta önskan), men vad hjälper det mot avgaser och skitlukt? Hur man sedan ska ta sig till och från stranden och Aleskogen är en annan fråga man undrar över. Det blir väl så långt så man får ta bilen.

Men man blir inte förvånad. Ända sedan jag flyttade hit har man känt att vi på Söder är inte är så viktiga. Vilken stad hade inte varit överlyckli­ga över att ha en strand inom gångavstån­d från centrum. Inte de som sitter i vårt rådhus i alla fall. Med en väg som kommer att skärma av vår fina strand och skog visas det om igen. ”Vi gör allt för de som bor och verkar utåt Tylösand”.

MEN VI ÄR många och vi blir fler som vill värna om vår strand och vår skog. Tunnel är det enda alternativ som fungerar för oss som bor på Söder. Man kan ta hand om avgaserna och bullret. Träden kan fortsätta ta bort ”skitlukt”. Och alla kan lätt ta sig till och från havet och city, både på land och vatten.

Så gör om, gör rätt!

Söderbo

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? BILAR I RAD. Skribenten har farhågor om framtida trafikprob­lem.
Bild: TT/ARKIV BILAR I RAD. Skribenten har farhågor om framtida trafikprob­lem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden