Hallandsposten

Så gick det när jag betalade med sms för första gången

-

PARKERING. Vid ett besök i Falkenberg för några veckor sen så betalade jag parkeringe­n med sms för första gången. Jag fick bekräftels­e och påminnelse­r om pågående parkering under dagen. Vid utchecknin­gen visade parkeringe­n på 97 kronor. På bilrutan satt dessutom en p-bot på 400 kronor.

Bolagen som tar smsbetalt och de som lappar bilar är olika bolag och jag fick betala boten. Tre veckor efter att jag betalat, kom även en faktura på 97 kronor plus fakturaavg­ift på 25 kronor. Parkerings­bolaget sa att jag var tvungen att betala fakturan eftersom det inte är samma bolag...

JAG HADE LYCKATS dubbelbeta­la p-boten vilket jag fick reda på av bolaget som skickade fakturan. För att få tillbaka pengarna så var jag tvungen att själv ringa bolaget som gett mig böter för att, som de sa, bekräfta att jag var jag?

Felet jag hade gjort var inte en felparkeri­ng utan att jag hade kastat om siffrorna på min registreri­ngsskylt. Man får inget bevis för sms-registreri­ngen att fästa i sin ruta som skulle göra att båda bolagen ser vad som är gjort.

Det är nog många äldre som inte klarar av att betala med sms och tänk på alla med dyslexi...

GÖR OM OCH gör rätt! Låt oss betala med mynt eller kort om vi vill vara säkra på att vi har gjort rätt.

Mycket irriterad bilägare * Bifoga namn, adress och telefonnum­mer när du skriver en insändare till Hp-läsaren.

* Du får skriva under signatur, men inte om du kritiserar en namngiven person.

* Max längd på texten är 2000 tecken, inklusive mellanslag, men skriv gärna kortare än så.

* Kön till Hp-läsaren är lång, så vi garanterar inte att allt kommer med. Kortare texter prioritera­s, liksom skribenter som skriver under eget namn.

Skriv till Hp-läsaren!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden