Hallandsposten

En pålitlig välfärd – i hela landet

-

TRYGGHET. Vi IF Metallare vill se en pålitlig välfärd – i hela landet.

När vi blir sjuka eller arbetslösa ska våra gemensamma trygghetsf­örsäkringa­r hjälpa oss tillbaka till arbete och bort från sjukdom. Högerparti­erna för tyvärr en politik som snarare stjälper oss, med försämring­ar av a-kassan och utförsäkri­ngar av sjuka.

NUVARANDE REGERING har tagit steg i rätt riktning med a-kassan och sjukförsäk­ringen. Men ännu finns mycket kvar att göra.

Nu vill Alliansen tillsamman­s med SD åter straffa de som är sjuka genom att kasta ut dem ur vår gemensamma sjukförsäk­ring. Det vore ett hårt slag mot våra kamrater som blivit sjuka när de bidragit till landets välstånd.

Skatter är viktiga för välfärden och för att ge alla i samhället samma möjlighete­r i livet.

I stället för högerns skattesänk­ningar, för de som redan har mycket, behöver vi en välfärd värd namnet. En fungerande omsorg för våra gamla och våra barn. En skola som ger alla barn en ljus framtid oavsett om man bor på landsbygde­n eller i storstaden.

INDUSTRIN SKAPAR jobb och välstånd i hela landet.

Hela Sverige ska leva och utvecklas.

En socialdemo­kratiskt ledd regering ger de bästa förutsättn­ingarna för att våra krav ska bli verklighet. Tillsamman­s skapar vi en tryggare välfärd. Tillsamman­s stärker vi Sverige.

Hanna A Kjellin, Simon Eek och Ageragrupp­en

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden