Hallandsposten

H/H till final efter”snudd på drömvolley­boll”

Sm-finalklart efter bara ett tappat set på tre matcher i den förväntade Sm-semifinalr­ysaren mot Falkenberg. – Snudd på drömvolley­boll i två av seten, betygsätte­r Hylte/ Halmstads tränare Per-erik ”Perra” Dalqvist belåtet.

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61 Bild: ROGER LARSSON rl@hallandspo­sten.se 010-471 51 34

HYLTE/HALMSTAD 3 FALKENBERG 0 (25–15, 26–24, 25–14)

– Visst – vi vann med 25–5 mot Tierp, men detta var bättre. Dels sett till motståndet, dels att vi höll ihop det i två set, utvecklar han det vidare när nu Linköping väntar i ett riktigt tungviktsm­öte. Och det ser alla fram emot. – Det gäller bara att vi behåller tryggheten och kan spela som underdogs. För Linköping har 30 matcher utan förlust så det är vi som har allt att vinna och inget att förlora, fortsätter Perra.

Viktor Lindberg, poängbäst med sina 17 poäng ihop med Nicholas Gooddell, nickar instämmand­e:

– Vi har verkligen snäppat upp och tagit många steg i rätt riktning under slutspelet. Det kanske var stora siffror i några av seten, men vi har varit tvingade att spela på topp för att slå Falkenberg och då faktiskt också orkat hålla i det.

EFTER 3–0 HEMMA och 3–1 borta stod Hylte/halmstad bara en match från Sm-final, samtidigt som Falkenberg var piskat att vinna för att säsongen inte skulle ta slut. Och så blev det. När 7–8 blev 11–8 fram till 14–9 och 21–12 var första set över vid 25–15.

DET VAR FRAMFÖR allt ett tungt block och ett tätt försvar som stressade gästerna till att tvingas avgöra varje poäng, samtidigt som Falkenberg­s servemotta­gning fallerade.

Det var också den som laget fick ordning på i andra set när det för ett tag blev match på riktigt.

Trots 22–18 efter ett av fyra rik-

tigt vassa poänggivan­de block av Philip Pettersson var Falkenberg ikapp vid 22–22 när en viss Viktor Lindberg tog avgörandet i egna händer.

– Skillnaden mot tidigare är att våra dippar nu inte är längre än två, tre bollar. Så jag kände att jag fick ta lite ansvar där, ler Viktor.

FÖRST MED SETBOLLEN fram till 24–22 där Falkenberg dock gick ikapp. Men när han sedan ordnade en ny såg han till att själv avgöra med en blytung smash.

– Vi hade behövt det setet för att komma över den mentala spärren. Nu orkade vi inte resa oss utan vi förlorade mot ett bättre lag som har höjt sig rejält från seriespele­t, medger FVK:S tränare Patric Aparicio.

För tredje setet blev en ren formalitet och stundtals rena uppvisning­en i helgjuten volleyboll. anfall, block, försvar, från hemmalaget­s sida när 14–11 till slut rann iväg till 25–14 efter att August Borna satt sista bollen utanför sidlinjen.

– Den bäst genomförda matchen sett till taktiken. Så visst har det gått bättre än förväntat, konstatera­r Dalqvist belåtet.

Och nu väntar bronsmatch­er för Falkenberg mot Örkelljung­a och – Sm-final för Hylte/halmstad mot Linköping med start på söndag.

FRAM TILL DESS är det Anton Tegenrot som får bära den rosa tröjan, framröstad som bäste spelare.

– Det är många olika spelare som har burit den på sistone, vilket visar att många är i bra form, förklarar Hylte/halmstads tränare.

Men tro för den skull inte att den är eftertrakt­ad.

– Nej, trots att man är vald till bäste spelaren av sina lagkompisa­r är det ingen som vill bära tröjan eftersom den är så ful, skrattar han.

”Trots att man är vald till bäste spelaren av sina lagkompisa­r är det ingen som vill bära tröjan eftersom den är så ful.” PER-ERIK ”PERRA” DALQVIST

Tränare i Hylte/halmstad

 ??  ?? VI SKA SPELA SM-FINAL! Jubel i Hylte/halmstad hos Johan Mårtensson, Philip Pettersson, Anton Tegenrot (med ryggen mokameran), Joakim Lindbom, Nicholas Gooddell och Viktor Lindberg efter tredje raka segern i Sm-semin mot Falkenberg.
VI SKA SPELA SM-FINAL! Jubel i Hylte/halmstad hos Johan Mårtensson, Philip Pettersson, Anton Tegenrot (med ryggen mokameran), Joakim Lindbom, Nicholas Gooddell och Viktor Lindberg efter tredje raka segern i Sm-semin mot Falkenberg.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden