Hallandsposten

Seger – och Tilda vill ha en titel till

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hon har redan blivit grekisk mästare i vinter. Efter 5–2-segern i den avgörande kvartsfina­len mot Arvika lever hoppet om att även vinna Sm-guld för Tilda Johansson och Halmstad BTK. – Vi tar tag i våra egna matcher och vinner det vi ska, säger hon.

HALMSTAD BTK ARVIKA 5 2

Bara ett halvt dygn efter fredagskvä­llens rysare – då HBTK till slut föll med 4–5 efter att sex matcher avgjorts i skiljeset – var kvartsfina­lkombatten­terna tillbaka vid borden i Servehalle­n i Laholm för den tredje avgörande matchen.

HBTK FICK EN tung start då Erika Fronth oväntat förlorade i tre raka set mot Arvikas talang Alma Rööse.

Men Tilda Johansson replikerad­e direkt genom att för tredje matchen i rad slå lag-vm-uttagna Jennifer Jonsson, nu med 3–1 i set.

– Det var jätteskönt och kul att få vinna tre gånger – annars kan det ju bara vara en engångsgre­j. Hon är en jättebra spelare så klart och det gäller att vara tuff i alla lägen, säger Tilda Johansson.

– (Skratt) Ja, nej, det är svårt att säga. Hon har gjort bra internatio­nella resultat, men det är alltid kul att slå Vm-spelare så klart.

Tilda Johansson slog senare även norska lag Vm-spelaren Maja Haugen Gjelle i tre raka set.

Men det största utropsteck­net var kanske ändå 17-åriga Jennie Edvinsson, som besegrade både Haugen Gjelle och Rööse med 3–1 i set.

– Starkt av Jennie att komma tillbaka med tanke på att hon lade tre femsetare i går, tycker HBTK:S tränare Fredrik Håkansson.

DÄREFTER KUNDE ERIKA Fronth, efter dubbla förluster tidigare under dagen, säkra 5–2-segern via 3–0 mot Haugen Gjelle.

Sm-semifinale­rna spelas först i maj, efter lag-vm. HBTK får möta antingen Pingisliga­ns seriesegra­re Eslöv eller Storfors, som slog ut HBTK i förra årets semifinal.

– Det kanske blir revansch, säger Tilda Johansson.

20-åringen från Lessebo lever ett intensivt pingisliv och spelar seriespel parallellt i tre ligor: den svenska, den franska och den grekiska.

Nyligen blev hon till och med grekisk mästare med Olympiakos.

– Och snart svensk kanske...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden