Hallandsposten

Tung premiärsmä­ll för Halmia – trots 1–0

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Joe Sise gjorde comeback efter ett år och åtta månader. Men annars var det en dyster division 2-premiär för Halmias herrar, som tappade en 1–0-ledning till förlust med 1–3 hemma mot Sävedalen. – Vi gjorde absolut inte det vi skulle göra i dag, säger Sise.

HALMIA SÄVEDALEN 1 3

Sävedalen slutade trea i division 2 västra Götaland i höstas och missade en kvalplats till division 1 endast på sämre målskillna­d.

Göteborgar­na är topptippad­e även i år och ska Halmia, sjua i fjol, vara med och slåss om serieseger­n bör lag av den här kalibern besegras – speciellt på hemmaplan.

Men trots ett markant rödvitt övertag i bollinneha­vet blev det bara ett mål framåt i vårblåsten på Halmstad arenas konstgräs.

– Det kändes som att det var mycket nerver i dag. Vi gjorde absolut inte det vi skulle göra utan blev statiska och stod i positioner­na. Vi får ta ett snack i veckan om varför det blev som det blev, för det var inte likt oss, säger Joe Sise.

DEN EX-ALLSVENSKE anfallaren gjorde sitt första inhopp sedan han slet sönder hälsenan i derbyt mot Laholm i augusti 2016 då han byttes in med elva minuter kvar.

Då ledde Sävedalen redan med 3–1 och en ringrostig Sise förmådde inte sätta något större avtryck på matchen. Men bara att han är tillbaka är en seger.

– Det känns bra. Jag försöker bara lägga allt dåligt bakom mig. Rehabilite­ringen har varit extremt tuff, men nu är jag äntligen tillbaka så nu är det bara att se framåt och hitta formen sakta men säkert, säger han.

HALMIA HADE TVÅ nyförvärv, mittbacken Viktor Jarälv från Kvibille och återbördad­e Erik Ferman – numera innermittf­ältare – från Tvååker, i startelvan.

Och det började bra då företagsam­me Emil Håkansson tog bollen efter slarv i Sävedalens försvar och spelade in från vänster till Ronny Sabo, som slog in 1–0 via en Sävedalens­pelare i 34:e minuten.

Men gästerna hann kvittera före pausen genom Florian Brahimi och tog ledningen genom Daniel Garcia Olsson efter 72 minuter.

SEX MINUTER SENARE kom även 3–1 då Brahimi lobbade in bollen från distans efter ett inkast.

Vid inget av baklängesm­ålen uppträdde Halmias försvar särskilt förtroende­ingivande.

Framåt byttes fjolårets skyttekung Vuk Lugonjic ut efter 70 minuter, då matchen fortfarand­e stod 1–1.

– Det var taktiskt. Vuk kan bättre precis som många andra, säger Halmias tränare Anders Wallin. Premiärför­lust med 1–3 hemma mot en tänkbar toppkonkur­rent – hur oroande är detta?

– Nej, ingenting tycker jag. Det är en match av 26 så jag är inte det minsta orolig, svarar Anders Wallin och fortsätter:

– Jag vet vad vi kan. Sävedalen är som du säger ett bra lag och förväntas vara ett topplag, men ändå dominerar vi matchbilde­n i stora delar. Sedan ska vi göra mer mål.

STENSON MOT PERSONBÄST­A I US MASTERS

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? PREMIÄRSKY­TT. Ronny Sabo (nummer 12) gjorde Halmias ledningsmå­l – med god hjälp av en Sävedalens­pelare – men det blev till slut förlust med 1–3 i division 2-premiären.
Bild: ROGER LARSSON PREMIÄRSKY­TT. Ronny Sabo (nummer 12) gjorde Halmias ledningsmå­l – med god hjälp av en Sävedalens­pelare – men det blev till slut förlust med 1–3 i division 2-premiären.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden