Hallandsposten

Sjöström kan tvingas stryka medaljgren­ar

- GÖRAN SUNDBERG/TT

EM är årets höjdpunkt för Sarah Sjöström – men arrangören har lagt ett schema som kan bli rena mardrömmen för den svenska stjärnan. I värsta fall tvingas hon stryka någon medaljgren.

– Huvudfokus är att vinna 100 meter fjäril, inget annat kommer att få störa det, säger hon.

Den svenska simstjärna­n avslutade Swim Open i Stockholm med att ta ännu en utklassnin­gsseger, den här gången på 100 meter fritt där Sjöström vann på 52,77.

Sarah Sjöström har sopat hem alla fyra grenar på hemmaplan i suverän stil, 50 och 100 meter fjäril och 50 och 100 meter fritt.

DET ÄR OCKSÅ de grenarna som är tänkt att bli Em-distanser för henne. På VM i fjol var hon nära att vinna fyra guld – det blev till slut tre och ett silver sedan hon missat på 100 fritt.

I EM får hon en ny chans – men ett mardrömspr­ogram kan ställa till det.

Både 50 meter fritt och 100 meter fjäril startar samma dag, öppningsda­gen, med försök och semifinal. Då avgörs också lagkappen 4x100 meter fritt med försök och final.

– Förmodlige­n blir det sex lopp första dagen, så det blir en utmaning, säger hon.

På långbanemä­sterskapen brukar grenarna haka i varandra för Sjöström. Hon kan simma semifinal och final på olika distanser under ett finalpass, men att grenarna avgörs jämsides tillhör inte vanlighete­rna.

SJÖSTRÖM RYCKER PÅ axlarna åt programmet, men säger samtidigt:

– Jag har bara gått igenom programmet med förbundska­ptenen (Ulrika Sandmark) en gång, så vi får se vad jag prioritera­r. Jag tror inte det blir några problem att gå till final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden