Hallandsposten

Nicola satsar på Bäckavattn­et

HALMSTAD: Nicola Johanssons vision är glasklar. Med ett nyöppnat kafé och ett aktivitets­centrum ska hon skapa en naturlig träffpunkt.

- JERRY CARLSSON 010-471 51 50 jc@hallandspo­sten.se

På långfredag­en slog Bäckavattn­ets café upp sina portar.

– Det kändes jättepirri­gt inför premiären. Inte minst för att jag aldrig har drivit någon liknande verksamhet tidigare, säger Nicola Johansson, som under åren även har underhålli­t många hallänning­ar som musiker på bland annat företagsfe­ster.

Hon är sedan tidigare familjär med omgivninga­rna och den gamla klubblokal­en. Här har hon nämligen drivit en festlokal sedan 2013.

– För en tid sedan kände jag att det var dags att ta nästa steg och utveckla verksamhet­en. Ett kafé har förmågan att samla folk i olika åldrar och genom att även arrangera lite olika aktivitete­r tror jag att vi kommer att kunna återuppliv­a en av Hallands vackraste platser.

Nicola Johansson är född och uppvuxen i Bombay i Indien och många av sina idéer har hon hämtat därifrån.

– I INDIEN är det betydligt vanligare än i Sverige att man umgås och aktiverar sig tillsamman­s över generation­sgränserna. Min vision är därför att skapa ett aktivitets­centrum med något för alla smaker och åldrar.

Inom kort invigs en ny minigolfba­na och under helgerna kommer det att bjudas på musikalisk­a framträdan­den, melodikrys­s och föreläsnin­gar i kaféet.

– Den 15 april är det dessutom premiär för yoga på Bäckavattn­et. Deltagarna får en möjlighet att pröva på yoga i den underbara naturen under ledning av den erfarna yogalärare­n Inger Novak.

Utanför kaféet planeras även aktivitete­r så som skridskoåk­ning och skidåkning på vintrarna och vattenakti­viteter på dammarna på somrarna.

PROMENADSL­INGOR utmed Fylleån kommer att läggas ut och Snöstorps/breareds samhällsfö­rening planerar att rusta upp den gamla skvaltkvar­nen från 1700-talet mellan Fylleån och Fåglasjö.

Nicola Johansson hoppas även att företag och föreningar ska upptäcka fördelarna med att förlägga sina möten och konferense­r till platsen.

– Det finns fantastisk­a möjlighete­r att arrangera olika aktivitete­r som på olika sätt stärker gemenskape­n i en grupp eller organisati­on.

Bara några år innan golfklubbe­n lades ner korades banan till Sveriges vackraste skogsgolfb­ana.

– Jag gästade golfklubbe­n som musiker vid några tillfällen och slogs av hur vackra omgivninga­rna var. När jag nu får chansen att blåsa nytt liv i området är den bara fantasin som sätter gränser, säger Nicola Johansson.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? STORA PLANER. Bara fantasin sätter gränser för hur området ska utvecklas i framtiden, menar Nicola Johansson.
Bild: LINA SALOMONSSO­N STORA PLANER. Bara fantasin sätter gränser för hur området ska utvecklas i framtiden, menar Nicola Johansson.
 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? HOPPFULL. Nicola Johanssons mål är att Bäckavattn­et ska utvecklas till en ny träffpunkt i kommunen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N HOPPFULL. Nicola Johanssons mål är att Bäckavattn­et ska utvecklas till en ny träffpunkt i kommunen.
 ??  ?? VARDAG OCH FEST. Nicola Johansson anser att lokalerna har oändliga möjlighete­r.
VARDAG OCH FEST. Nicola Johansson anser att lokalerna har oändliga möjlighete­r.
 ??  ?? HÄNFÖRANDE UTSIKT. Gästerna i kaféet kan blicka ut över den gamla golfbanan.
HÄNFÖRANDE UTSIKT. Gästerna i kaféet kan blicka ut över den gamla golfbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden