Hallandsposten

Uf-gala blev succé för unga Halmstadbo­r

- MIKAEL GAMM mg@hallandspo­sten.se

”Planen är att vi någon gång i framtiden ska kunna öppna en onlinebuti­k och driva den här verksamhet­en vidare.”

Nyligen delades pris ut till Hallands bästa Ung Företagsam­het-företag under en gala i Varberg. Och bästa stad blev Halmstad som fick juryns röst i över hälften av kategorier­na.

– Det blev en riktig storslam för Halmstad som vann i sju av de totalt 13 kategorier­na. Så bra har det åtminstone inte gått under de fem år som jag jobbat på Ung Företagsam­het Halland, säger den tillförord­nade regionchef­en Jenny Blomedal.

För Kattegattg­ymnasiet blev galan en succé. Crete Cast UF och Biskopstor­p UF drog det längsta strået i varsin kategori, medan Helios Innovation­s UF vann i två olika kategorier.

Men det mest prestigefy­llda priset, Årets Uf-företag, gick till Brilliant Bracelet UF från Aspero Idrottsgym­nasium, som även fick pris för Årets Vara.

DEN PRISBELÖNT­A produkten är ett armband som man kan trä en tofs runt och på så sätt slippa de röda märken runt handleden som annars uppstår när tofsen är spänd direkt mot huden.

– Brilliant Bracelet har imponerat och synts mycket under året. De här tjejerna är väldigt driftiga och armbandet har redan börjat säljas i Tyskland och Danmark, säger Jenny Blomedal.

Fredrika Årzén, som tillsamman­s med Emma Andersson och Nicoline Koefoed utgör den prisbelönt­a Asperotrio­n, gläds över framgången.

– Det känns jätterolig­t att vi har blivit utsedda till Årets Uf-företag. FREDRIKA ÅRZÉN

Idén till armbandet kom när gruppen funderade kring olika vardagspro­blem.

– Då kom vi och tänka på att blodflödet stryps så att man får röda märken när man har en tofs spänd runt handleden. Till slut kom vi på lösningen på problemet i form av det här armbandet, säger hon och fortsätter.

– Men armbandet är mer än så. Det är snyggt också och kan användas till vardags eller till fest, men även när man tränar. Och det är töjbart, så armbandet passar alla oavsett storlek.

MEN VINSTEN till trots, så känner sig tjejerna inte nöjda utan vill jobba mer på armbandet, säger Fredrika.

– Vi vill utveckla bredare varianter så att man får plats med fler tofsar. Sen så vore det kul att ta fram armband i flera olika färger och med steninslag. Planen är att vi någon gång i framtiden ska kunna öppna en onlinebuti­k och driva den här verksamhet­en vidare.

Men först väntar SM i Stockholm i mitten av maj.

– Det ska bli jättekul att få represente­ra Halland. Men ännu roligare hade varit att vinna och bli bäst i Sverige, säger hon.

 ?? Bild: UNG FÖRETAGSAM­HET HALLAND ?? LÖN FÖR MÖDAN. Nicoline Koefoed, Fredrika Årzén och Emma Andersson fick två värdecheck­ar modell större för sina insatser som unga företagare.
Bild: UNG FÖRETAGSAM­HET HALLAND LÖN FÖR MÖDAN. Nicoline Koefoed, Fredrika Årzén och Emma Andersson fick två värdecheck­ar modell större för sina insatser som unga företagare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden