Hallandsposten

Man hotade vakt på Hallarna

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Den 32-årige mannen blev nekad att handla på Systembola­get, och hotade då en vakt att han skulle ”klippa” honom. Mannen döms nu för hot mot tjänsteman.

Det var sent i somras som personalen på Systembola­get på Hallarna larmade en ordningsva­kt då de nekat sälja till en man som de misstänkte var påverkad.

NÄR ORDNINGSVA­KTEN KOM till platsen för att avvisa mannen från köpcentrat blev 32-åringen allt mer aggressiv. Han kallade vakten för låtsaspoli­s, och sa att han skulle ”klippa” honom. Han hotade dessutom med att hämta sina bröder, och medlemmar ur motorcykel­klubben Hells Angels.

MANNEN HANN OCKSÅ med att kasta både mobiltelef­on och keps i marken, och fråga var vakten bodde, innan polis tillkallad­es.

32-åringen själv medger att han kan ha blivit lite aggressiv, men att han på sin höjd sa åt vakten att han var lite löjlig.

Mannen var samtidigt åtalad för olaga hot och skadegörel­se. Det för att ha krossat en fönsterrut­a hos en pizzeria, och för att ha hotat en annan man med en stor mängd sms-meddelande­n. Rutan har han medgett att betala, men gällande hoten menar han att samtalston­en är sådan dem emellan, och att hoten aldrig var allvarliga.

Han kallade vakten för låtsaspoli­s och sa att han skulle ”klippa” honom.

NU DÖMS MANNEN i Halmstads tingsrätt till skyddstill­syn, för hot mot tjänsteman, skadegörel­se samt olaga hot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden