Hallandsposten

Apollo represente­rar Halland i musiktävli­ng

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Apollo Chance. Så heter artisten som får represente­ra Halland i riksfinale­n av musiktävli­ngen Imagine.

Det var 14 soloartist­er som deltog i Hallandsfi­nalen på Nolltrefem i Halmstad i helgen, och vinnaren – med artistnamn­et ”Apollo” – är mer än nöjd.

– Det känns helt underbart. Jag har jobbat med musik i åtta år och nu har min karriär äntligen släppt, säger Apollo Chance, som alltså får represente­ra Halland vid riksfinale­n i Uddevalla den 9–12 maj.

Han är 20 år och uppvuxen i Lund och Stockholm, men i dag bor han i Halmstad. I lördags uppträdde han med en hiphoplåt, men vill inte sätta sig i något genrefack.

– Jag sjunger det jag känner för, men min grund är hiphop och rap. Jag gillar även att sjunga pop och soul.

TILL VARDAGS JOBBAR Apollo som personlig coach, och redan nästa vecka ska han till London på ett stort event som handlar om just det.

– Mitt jobb hjälper mig också att fokusera när det gäller musiken, och nu passar det perfekt att åka till England. Men så fort jag kommer hem ska jag sätta mig in i de nya låtarna inför finalen, säger Apollo som redan har planer för den 9-12 maj.

– Jag kommer att ha 10 minuter på mig och då får man göra vad man vill. Jag har tänkt uppträda både på svenska och engelska, säger han. I Uddevalla får du träffa kända artister som Silvana Imam och Maxida Märak, hur blir det?

– Jag tycker att Silvana Imam är grym, det ska bli sjukt inspireran­de att få träffa henne. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte vem Maxida Märak är, det måste jag ta reda på, säger han och skrattar. Vad gjorde att du vann, tror du?

– Jag är egen och jag är inte rädd att visa mig sårbar. Jag vågar visa upp hela mig. Genom min musik så vill jag också öppna upp andra människor och bidra till mer kärlek. Jag vill att folk ska ta av sig sina masker och visa vem man verkligen är – och det hoppas jag att jag lyckas göra genom min musik, säger Apollo Chance.

”Det känns helt underbart. Jag har jobbat med musik i åtta år och nu har min karriär äntligen släppt.”

 ?? Bild: JOAKIM JALHED ?? PÅ SCEN. Vid helgens Hallandsfi­nal framförde Apollo en hiphoplåt. ”Jag sjunger det jag känner för, men min grund är hiphop och rap”, säger han.
Bild: JOAKIM JALHED PÅ SCEN. Vid helgens Hallandsfi­nal framförde Apollo en hiphoplåt. ”Jag sjunger det jag känner för, men min grund är hiphop och rap”, säger han.
 ?? Bild: JOAKIM JALHED ?? GLAD VINNARE. Segern i helgens länsfinal på Nolltrefem i Halmstad innebär att Apollo får åka till riksfinale­n i Uddevalla i maj.
Bild: JOAKIM JALHED GLAD VINNARE. Segern i helgens länsfinal på Nolltrefem i Halmstad innebär att Apollo får åka till riksfinale­n i Uddevalla i maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden