Hallandsposten

Mästarlage­t ”förolämpat” i förhandsti­ps

- TT

Linköping har två raka Sm-guld. Men Rosengård verkar på nytt vara storfavori­t till att ta hem damallsven­skan i fotboll.

– Här har man kommit till mästarlage­t och så får man se att ett annat lag är guldfavori­t, säger Linköpings nyförvärv Natasha Dowie.

Omröstning­en på damallsven­skans upptaktstr­äff ska nog inte ses som någon absolut sanning. Men av de spelare, ledare, journalist­er och branschfol­k som röstade var det tydligt: Rosengård tar Sm-guldet i fotboll 2018.

–Jag vet inte varför det blev så här igen. Jag undrar hur det känns för Linköping, de har visat två år i rad att de kan vinna damallsven­skan. Men vi har haft en riktigt bra försäsong, och vi har ett riktigt bra lag på pappret, säger Rosengårds ytterback Ali Riley.

Rosengård fick 64,3 procent av rösterna medan Linköping, som har två raka SM- guld, var närmast bakom med 21,4 procent. Där bakom landade ströröster på lag som Göteborg, Djurgården, Hammarby och LB07.

Regerande mästaren Linköping har haft stor spelaromsä­ttning, och bland annat tappat tre landslagsb­ackar i Jessica Samuelsson, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson jämfört med samma tid förra året.

DEN BRITTISKA ANFALLAREN Natasha Dowie, ny i Linköping, tycker ändå att det är märkligt att regerande mästaren är så långt bakom Rosengård i omröstning­en.

– Jag blev lite förolämpad när jag såg det. Jag skickade en bild på omröstning­en till resten av laget ”om ni behöver lite extra motivation, så här tycker folk om oss”, säger Natasha Dowie.

– Inget ont om Rosengård, de har ett väldigt bra lag. Men jag är övertygad om att vi, med de spelarna vi har tagit in, kan vinna igen.

”Här har man kommit till mästarlage­t och så är ett annat lag guldfavori­t.”

NATASHA DOWIE

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? NY I LINKÖPING. Natasha Dowie.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON NY I LINKÖPING. Natasha Dowie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden