Hallandsposten

Jvm-kaptenen ansluter till Tre Kronor

- INGELA AHLBERG/TT

NY Rangers Lias Andersson ansluter till Tre Kronor och landskampe­rna mot Danmark, meddelar Svenska ishockeyfö­rbundet.

Tre Kronors lagledning har börjat ringa Nhl-spelare som inte ska spela Stanley Cup-slutspelet

– Det kan komma ett tiotal spelare i första svängen, men det är spåkula, vi vet inte, säger förbundska­ptenen Rikard Grönborg.

19-årige Lias Andersson, som var lagkapten när Juniorkron­orna tog Jvm-silver i januari, har spelat sju Nhlmatcher för NY Rangers och 25 Ahl-matcher för Hartford Wolfpack under slutet av säsongen.

Centern har nu blivit tillåten av sin Nhl-organisati­on att vara med i uppladdnin­gen inför VM i Danmark som inleds om en knapp månad.

Klart är också att forwarden Carl Grundström åkt över till Nordamerik­a för att spela Ahl-slutspel med Toronto Marlies. Liksom Timrås succéspela­re Jonathan Dahlén, utlånad av Vancouver, som är kallad till farmarlage­t Utica för Ahl-slutspel.

– Jonathan vill jättegärna spela i Tre Kronor, precis som Calle, men om de kan göra det beror på vad Nhlorganis­ationerna säger.

Natten till söndagen spelades de sista matcherna i NHL:S grundserie. Tre Kronors lagledning har haft ett hektiskt dygn för att få tag på spelare vars lag inte gått till Stanley Cup, för att höra om de är intressera­de av Vm-spel i Danmark i maj.

Fjolårets Vm-guldtrupp innehöll 19 Nhl-spelare.

– Det kommer nog upp till 15 i alla fall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden