Hallandsposten

Stenson är nöjd med sitt personbäst­a

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Henrik Stenson slog till med ett personbäst­a i US Masters. Trots att han inte var i form med sitt långa spel blev han delad femma på Augusta National, sex slag från vinnaren Patrick Reed. – Vi får se om vi kan snäppa upp det ett pinnhål till nästa år, säger 42-åringen.

Stenson blev Sveriges förste manlige majorvinna­re i golf när han sommaren 2016 vann British Open. I US Masters har han dock inte riktigt fått till det fullt ut, men i sin 13:e raka start blev det en delad femteplats på totalt nio under par. Och han är nöjd med sitt personbäst­a på Augusta National.

– Absolut. Sedan om vi hade blivit elva eller nia hade inte spelat någon roll, säger Henrik Stenson, som tidigare hade en delad 14:e plats (2014) som bästa resultat i Masters.

UNDER DE TRE första dagarna har Stenson varit nöjd med puttningen och närspelet, men mindre nöjd med det långa spelet. Under den sista dagen blev spelet från tee till green klart bättre, men Stenson fick ingen extra hjälp av greenerna som var mjuka efter regn på lördagen.

– Lite synd för jag tycker att jag lämnar lite för många slag på första nio där. Jag hade kunnat vara både tre och fyra under vid vändningen och även om man inte kommer hela vägen hade man kunnat hota ännu bättre placeringa­r. Nu fick vi kämpa hela vägen in. Vi plockade ju upp något slag på vägen, säger Stenson.

SVENSKEN INLEDDE MED en birdie och hade flera bra lägen på de första hålen. Exempelvis på fyran – ett 220 meter långt par 3-hål.

– Det går inte att slå en bättre järnfemma. Tyvärr landar bollen väldigt mjukt och nu när greenerna är så mjuka rinner ju inte bollen någonting. Så var det flera gånger –

”Jag hade inte med mig mitt bästa spel hit så därför kunde jag inte vara med och kämpa hela vägen.

HENRIK STENSON

jag slog bollen till ett perfekt ställe och så stannade den för snabbt.

Samma sak var det på hål 14 – ett 400 meter långt par 4-hål.

– Bollen pluggar nästan när den landar. Det är nästan för mjukt för mitt järnspel under de förhålland­en som är här.

EFTER BOGEY PÅ sexan, nian och tolvan var Stenson ett över för dagen och nere på –6, men efter birdie på hål 13, 15 och 18 spurtade han tillbaka till en slutlig delad femteplats.

– Målsättnin­gen var att ha tätkänning inför sista nio, men vi var väl några snäpp därifrån, säger Stenson och fortsätter:

– Jag hade inte med mig mitt bästa spel hit så därför kunde jag inte vara med och kämpa hela vägen.

Amerikanen Patrick Reed var i ledning inför sista dagen och lyckades knipa den gröna Masterskav­ajen genom att gå ett under par sista dagen. Han stannade på totalt 15 under par och höll undan för de spurtande landsmänne­n Rickie Fowler (–14) och Jordan Spieth (–13).

 ?? Bild: CHRISTER HÖGLUND ?? BRA PLACERING. Henrik Stenson blev delad femma i majortävli­ngen US Masters på Augusta National. Det är svenskens bästa placering i Masters.
Bild: CHRISTER HÖGLUND BRA PLACERING. Henrik Stenson blev delad femma i majortävli­ngen US Masters på Augusta National. Det är svenskens bästa placering i Masters.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden