Hallandsposten

Åtal för våldtäkt mot barn

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

En man i 20-årsåldern åtalas vid Halmstads tingsrätt misstänkt för våldtäkt mot barn. Enligt åtalet har han haft sex med en flicka som är under 15 år gammal.

Av polisens förhör med mannen och flickan framgår att de möttes första gången under 2017 genom en kompis. Därefter fick de kontakt med varandra på sociala medier och började träffas.

Händelsen som mannen nu åtalas för polisanmäl­des i mars efter att flickan berättat för närstående att hon och mannen haft samlag.

ENLIGT ÅTALET INTRÄFFADE det någon gång mellan den 1 januari och 28 februari i år på en ort utanför

”I åtalet yrkas att mannen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända hit.”

Halmstad. Åklagaren hävdar att mannen då gjorde sig skyldig till våldtäkt mot barn genom att ha samlag med flickan som han hade ”skälig anledning” att anta var under 15 år gammal.

Flickan och mannen har i förhör berättat att de är ett par. Mannen medger att de har haft samlag men förnekar brott.

Han hävdar att han trodde att flickan var 15 år gammal.

Men åklagaren har nu alltså valt att väcka åtal mot mannen och anför bland annat videoförhö­r med flickan och förhör med mannen som bevisning. Även vittnen kommer att höras under förhandlin­gen för att styrka att mannen känt till flickans ålder.

I ÅTALET YRKAS att mannen, som anhölls och häktades i början av mars, ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända hit.

Förhandlin­gen i målet beräknas ta cirka 1,5 dag, enligt stämningsa­nsökan som nyligen lämnades in till Halmstads tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden