Hallandsposten

MED vill jobba för demokrati

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Martin Lönnstam toppar vallistan för Medborgerl­ig samling, MED, i Laholm. Partiet vill jobba för ökad demokrati och öppenhet i kommunen, och siktar på mandat i fullmäktig­e.

VAL 2018

På andra och tredje plats på partiets vallista finns de två före detta moderatern­a Mikael Kahlin och Karl-fredrik Klinker. Kahlins hjärtefråg­or finns inom det sociala området, medan Klinker är mer inriktad på byggande och samhällspl­anering.

PARTIET HAR ÄN så länge 20 medlemmar i Laholm, men hela 13 namn på fullmäktig­elistan.

– Gemensamt för oss alla är att vi vill återupprät­ta demokratin i Laholm. Politikern­a har kommit för långt ifrån medborgarn­a, säger Martin Lönnstam.

Partiet tror att de har goda chanser att komma in i kommunfull­mäktige.

– Vi känner ett väldigt starkt folkligt stöd. Människor hör av sig till oss hela tiden, det är därför vi gör detta, vi har andra jobb upp över öronen, säger Karl-fredrik Klinker.

Eftersom det relativt nybildade partiet inte har något partistöd bestämde de sig för att sälja obligation­er, som allmänhete­n kunde köpa, för att få in pengar.

– Vi har 40 stycken för 500 kronor styck, och vi har sålt 20 av dem. Det gav 10 000 kronor, och där känner vi också ett stort folkligt stöd, säger Klinker.

– FÖR PENGARNA har vi bland annat tryckt valsedlar. I övrigt får vi använda oss av billig marknadsfö­ring som sociala medier och torgmöten, säger Kahlin.

– Valprogram­met ska vara klart till Våxtorps marknad i juni, och vi planerar även att besöka alla tätorter för att lyssna in vad folket vill. Det är på deras uppdrag vi jobbar, säger Martin Lönnstam.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? LISTETTA. Martin Lönnstam toppar MED:S lista inför valet.
Bild: CARINA NILSSON LISTETTA. Martin Lönnstam toppar MED:S lista inför valet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden