Hallandsposten

Kommunen köper på sig Kustvägen 40

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

Laholms kommun köper fastighete­n på Kustvägen 40 i Mellbystra­nd. – Det är ett strategisk­t bra köp, säger kommunråde­t Elisabet Babic (M).

Fastighete­n Åmot 2:34 ligger precis i korsningen Kustvägen/birger Pers väg, ungefär mittemot Strandhote­llet. Där har varit servering och arkitektfi­rman Isrenn har sina lokaler på adressen.

Nu har kommunen köpt tomten.

–EFTERSOM VI arbetar med Mellbystra­nds centrum och den här tomten ligger i princip mitt i krysset är det ett strategisk­t förvärv, säger Elisabet Babic och fortsätter:

–Fastighete­n sträcker sig dessutom över till andra sidan gatan. Vi vet inte riktigt hur trafiksitu­ationen kommer att bli i uppbyggnad­en av Mellbystra­nds centrum och då är det bra att ha den här tomten i korsningen.

Kommunstyr­elsen godkände köpet vid sitt sammanträd­e i tisdags. Köpeskilli­ngen är satt till 1 550 000 kronor.

SAMTIDIGT GER FASTIGHETE­N hyresintäk­ter på drygt 100000 kronor om året.

– Jag tycker att det var ett ganska hyfsat pris, säger kommunråde­t Erling Cronqvist (C).

– Även om tomten består mycket av väg tror jag att det hade blivit dyrare i ett senare skede, om vi behövde göra en ny väg och tomten ägdes av någon annan, säger Babic.

Några större åtgärder och förändring­ar är dock inte inplanerad­e för fastighete­n under den närmaste framtiden.

–Det finns en liten fuktskada som ska fixas till, men sedan ska där vara fortsatt verksamhet i sommar, säger Elisabet Babic.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? MITT I. Kommunen köper fastighete­n i Mellbystra­ndskorsnin­gen för drygt en och en halv miljon.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N MITT I. Kommunen köper fastighete­n i Mellbystra­ndskorsnin­gen för drygt en och en halv miljon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden