Hallandsposten

Inbiten campare tar över Flammabade­ts camping

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Ulf Jönsson och hans fru Ulrika har varit långliggar­e på Flammabade­ts camping i fyra år. Nu får Ulf riktigt nära till jobbet. Han är nämligen ny arrendator på campingen.

–Vi fastnade för den här campingen och för Knäred, det är en riktig idyll, säger Ulf Jönsson.

Ulf och Ulrika bor till vardags i Halmstad. Efter att ha jobbat med arbetslösa ungdomar i flera år bestämde de sig för att göra något annat. Ulrika jobbar nu i Höganäs och Ulf ska driva Flammabade­ts camping. Laholms kommun äger campingen, och Ulf blir ny arrendator.

– Det ska bli jätterolig­t. Vi är campare själva, och förra året jobbade jag dessutom på campingen här, så jag är lite inkörd redan, säger Ulf.

STARTEN KUNDE DOCK ha blivit bättre. Ulf halkade på en isfläck för ett par veckor sedan, och skadade knäet illa.

– Det var ingen vidare början förstås. Men jag hoppas jag blir bra tills det är högsäsong och fram tills dess har jag goda vänner som hjälper mig. Jag tänker positivt så kommer det nog att lösa sig, säger han.

Campingen har 33 platser och sex stugor för uthyrning.

– Det finns också ett stort område för tältplatse­r. Det är mest danskar och tyskar som tältar, säger Ulf.

FÖR ATT GÖRA campingen mer lättillgän­glig för äldre och handikappa­de hoppas han att planerna på ett servicehus kan gå i lås.

– Där skulle vi kunna ha dusch, toaletter och kök bland annat. Det hyr vi i dag av Knäreds IK, men det är lite långt att gå. Vi diskuterar frågan med kommunen men ingenting är klart än, säger Ulf.

Några campare återkommer år efter år. Peter och Ulla Oltner från Åstorp är några av dem. De håller på att skrubba rent husvagnen för säsongen.

– Vi trivs verkligen här. Peter brukar fiska och jag tycker om att plocka svamp och vara ute i skogen. Vi åker hit så gott som varje helg, säger de.

Ulf kommer som sagt att ha nära till jobbet, men för hans del är det bara positivt.

– Vi har hittat vårt smultronst­älle, så för mig är det bara en bonus att även få jobba här, säger han.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? DRIVER CAMPINGEN. Ulf Jönsson är ny arrendator på Flammabade­ts camping i Knäred. Campingen har nyligen öppnat för säsongen.
Bild: CARINA NILSSON DRIVER CAMPINGEN. Ulf Jönsson är ny arrendator på Flammabade­ts camping i Knäred. Campingen har nyligen öppnat för säsongen.
 ??  ?? VÅRSTÄDNIN­G. Stamgäster­na Peter och Ulla Oltner startade campingsäs­ongen med en rejäl tvätt av husvagnen.
VÅRSTÄDNIN­G. Stamgäster­na Peter och Ulla Oltner startade campingsäs­ongen med en rejäl tvätt av husvagnen.
 ??  ?? TRIVS MED CAMPING. Ulf Jönsson och hans fru Ulrika bor själva i en husvagn på campingen större delen av säsongen.
TRIVS MED CAMPING. Ulf Jönsson och hans fru Ulrika bor själva i en husvagn på campingen större delen av säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden