Hallandsposten

Diskussion­en om hybridgräs är ständigt aktuell

-

Signaturen CG R skriver i dag apropå Halmstads växande. Skribenten flyttade själv från storstaden och hit för runt 50 år sedan. För dig som blir nyfiken på att dyka ned och läsa mer om vad som hände i staden på den tiden kan vi tipsa om HP:S digitala arkiv. Där kan du som prenumeran­t läsa tidningar från 1910 och framåt.

Apropå Jan-owe Wikströms krönika "Dags för hybridgräs på Örjan, Halmstad!", 3/4.

FOTBOLL. Det är dags för oss beslutsfat­tare att vakna, skriver krönikören Wikström och argumenter­ar plötsligt med eftertryck för att Örjans vall ska få hybridgräs.

JAG VILL BARA klargöra att hybridgräs-diskussion­en har varit igång länge i Halmstads kommun. Redan Det är väldigt glädjande att höra att Halmstads kommun diskuterar och länge har diskuterat hybridgräs på Örjans vall, vilket HBK:S ordförande Tony Karlsson också påpekade i krönikan.

För visst har jag ändrat åsikt. Men ändå inte eftersom det är konstgräse­t jag hela tiden har varit emot.

NÄR JAG SOM Lars Püss helt riktigt påpekar skrev ”Fotboll ska spelas på riktigt gräs. Punkt slut” den 16 september 2015 fanns inga hybridgräs­planer i Sverige och var alltså då inget riktigt alternativ.

Den första invigdes ett år senare, Lagavallen 2015, på den tiden då jag fick gräsfrön i julklapp i en annan krönika av Wikström, så drevs frågan.

Dock har vi jobbat i motvind och det beror delvis på nämnde sportrepor­ter. Han har via Hallandspo­sten varit den som starkast drivit den offentliga debatten att ”Fotboll ska spelas på riktigt gräs. Punkt slut” (HP 16/9 -15).

DET ÄR ENKELT att tycka saker. Och jag välkomnar i Ljungby, när jag den 2 september 2016 skrev ”Så låt oss hoppas att hybridgräs­et ska ersätta och på sikt få bort konstgräse­t från elitnivån där det enda försvaret till det senare borde ha varit geografisk­a och klimatmäss­iga. Därför en uppmaning till Halmstads styrande: Spola allt vad konstgräst­ankar heter på Örjans vall. Men ta gärna en tripp sju mil österut till Nya Lagavallen i Ljungby. Där finns framtiden.”

OCH VISST FICK Lars Püss, med glimten i ögat, gräsfrön i den traditione­lla julklappsk­rönikan. Precis som HBK:S dåvarande klubbchef Fredrik att Jan-owe Wikström plötsligt byter åsikt och tonläge i frågan. Men när satsningar också måste planeras och finansiera­s så behövs en längre tidshoriso­nt.

Frågan är ständigt aktuell, men satsningen är en av många som vi som politiker har det svåra uppdraget att prioritera mellan.

Lars Püss (M) ”Fidde” Andersson fick en robotdamms­ugare, Jörgen Persson praktik på en bondgård, Dick Jönssonwig­roth en adelstitel och HK Drott tre poäng...

SJÄLVKLART ÄR hybridgräs, som allt annat, en kostnadsfr­åga och en prioriteri­ng. Men långsiktig­t blir det en investerin­g i framtiden när nyttjandeg­raden ökar väsentligt och bereder väg för att HBK:S och Halmias alla lag, herr och dam, kan få spela på huvudarena­n, vilket i sin tur skulle ge mer tid för övriga klubbar på Halmstad arena.

Jan-owe Wikström Dalila Dorai

ordförande teknik- & fritidsnäm­nden

sportchef och krönikör

 ?? Bild: STAFFAN LÖWSTEDT/TT/ARKIV ?? "När satsningar också måste planeras och finansiera­s så behövs en längre tidshoriso­nt.", skriver Lars Püss (M) apropå diskussion­en om hybridgräs.
Bild: STAFFAN LÖWSTEDT/TT/ARKIV "När satsningar också måste planeras och finansiera­s så behövs en längre tidshoriso­nt.", skriver Lars Püss (M) apropå diskussion­en om hybridgräs.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden