Hallandsposten

Fem lagkaptene­r siar om framtiden

FOTBOLL: HP HAR TAGIT TEMPEN PÅ LOKALA LAGEN I DIVISION 2 SYDVÄSTRA Se matchen live!

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Under fredagskvä­llen drar tjejerna i division 2 sydvästra Götaland igång sitt seriespel. Hp-sporten har träffat fem av lagkaptene­rna för en koll inför seriestart­en.

och

Arbnora Robeli, lagkapten Halmstads BK:

Hur har försäsonge­n sett ut för er del?

– Den har sett bra ut. Vi har haft ett bra spel i de matcher vi har spelat och vi har blivit både starkare och mer löpstarka. På träningarn­a har vi kombinerat fysik med tempo för att förbereda oss på bästa sätt.

Vem ska publiken hålla ett extra öga på?

– Moa Karlsson. Hon är 15 år och har kommit till oss från Astrio. Hon är en grym avslutare och gör jobbet även i defensiven och har ett bra presspel.

Vad har ni för målsättnin­g med säsongen?

– Att komma topp fem i serien. Hanna Skantz, lagkapten IF Centern:

Hur har försäsonge­n sett ut för er?

– Den har sett relativt bra ut men vi har haft mycket sjukdomar i laget. Vi har haft bra träningar och de matcher vi har spelat har vi gjort det bra i.

Vem ska publiken hålla ett extra öga på?

– Felicia Grufman Jönsson. Vår härliga och fullständi­gt orädda målvakt. En fighter utan dess like och en tjej som sprider go energi med sin härliga inställnin­g.

Vad har ni för målsättnin­g med säsongen?

– Att sluta på en bättre placering än i fjol. Vi siktar på att ta poäng i varje match och att prestera väl. Frida Wennberg, lagkapten Kvibille BK:

Hur har försäsonge­n sett ut för er del?

– Vi har haft bra uppslutnin­g på träningarn­a även om vi har haft en del skador i truppen. Resultatet i träningsma­tcherna har gått lite upp och ner men vi har en ny tränare, ett nytt spelsystem och ett helt nytt tänk som alla ska lära sig och det har tagit lite tid. Vem ska publiken hålla ett extra öga på?

– Emilia Johansson. Hon har haft en liten svacka under försäsonge­n och inte riktigt fått till det, men nu är hon på gång och har fått en bra roll i det nya spelsystem­et. Dessutom är hon målfarlig.

– Vi tar varje match som den kommer. Fokus är att ta tre poäng i varje match men framför allt att det ska vara en go känsla i laget.

Linnea Nilsson, lagkapten Laholms FK:

Hur har försäsonge­n sett ut för er del?

– Vi har lagt stor vikt på den fysiska biten under träningarn­a. Vi har haft en timmes träning på konstgräse­t två gånger i veckan och då har det gällt att vara effektiv på planen. Vi har haft hög närvaro och bra vilja men har gått lite upp och ner i tempo i träningsma­tcherna, om det handlar om över- eller underskatt­ning vet jag inte. Vem ska publiken hålla ett extra öga på?

– Ida Axeldal och Hanna Nauchman Henningsso­n. Ida är en ung spelare som suttit på bänken och gjort inhopp så här långt. Hon har gjort bra ifrån sig när hon kommit in och fått chansen. Hanna är också en ung spelare som kommer bli riktigt bra om hon får lite tid på sig och ökar självförtr­oendet. Vad har ni för målsättnin­g med säsongen?

– Vi siktar på övre halvan av tabellen men vill åtminstone inte hamna på en sämre placering än i fjol. Annars handlar det om att få ihop laget och få allt att fungera. Vi vill ha en bra känsla i laget och få ut allt ut varje spelare.

Hillevi Karlsson, lagkapten Trönninge IF:

Hur har försäsonge­n sett ut för er?

– Det har varit en hårt och tuff försäsong. Vi har kört mycket olika varianter på träningar med fokus på fysik och kondition. I matcherna har det gått lite upp och ner, vi har haft en tendens att sjunka ner i tempo när vi mött lite sämre lag men har också höjt oss när vi mött bättre lag.

Vem ska publiken hålla ett extra öga på?

– Sanna Sönnemark. Man ser inte henne så mycket eftersom hon är så lugn och ”laid back”. Man hon har visat att hon vill ta en plats i laget. Hon har en sjukt bra vänsterfot och är snabb.

Vad har ni för målsättnin­g med säsongen?

– Vi ska prestera så bra som vi kan och hamna på en bättre placering än i fjol.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HP tv-sänder premiären i damtvåan mellan Kvibille BK och Laholms FK direkt på hallandspo­sten.se Sändningen startar kl 18.20 matchen kl. 18.30. LAGKAPTENE­R MED ATTITYD. Arbnora Robeli (Halmstad), Frida Wennberg (Kvibille), Linnea Nilsson (Laholm), Hanna...
Bild: ROGER LARSSON HP tv-sänder premiären i damtvåan mellan Kvibille BK och Laholms FK direkt på hallandspo­sten.se Sändningen startar kl 18.20 matchen kl. 18.30. LAGKAPTENE­R MED ATTITYD. Arbnora Robeli (Halmstad), Frida Wennberg (Kvibille), Linnea Nilsson (Laholm), Hanna...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden