Hallandsposten

Mästarklas­s när HP tv-sänder ridsport

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Två svenska mästare och fyra finalister från inomhus-sm i höstas – det är ett namnkunnig­t startfält i Laholms Springshow i hästhoppni­ng i helgen. Hallandspo­sten tv-sänder huvudklass­en direkt på webben.

Robin Ingvarsson från Varberg, som vann Sm-guld inomhus 2016 och tog brons utomhus 2017, och Niklas Arvidsson, Helsingbor­g, som vann Sm-guld utomhus 2014 och har en hel hög silvermeda­ljer, anför startfälte­t i 1,40-klassen, som direktsänd­s på hallandspo­sten.se på söndag eftermidda­g.

BLAND DE 46 startande finns även två andra finalister från inomhussm i Billdal i höstas i form av Jörgen Larsson, Vellinge, och Niklas Helsingius Måneschiöl­d, Varberg, liksom flera ryttare ur Hallands Equestrian­s elitlag.

– De som har varit här innan brukar uppskatta det här ridhuset för det är nästan det största i Sverige. Det är 44 meter brett och 70 meter långt och arenan är större än på Scandinavi­um. Därför är det ett bra tillfälle att hoppa över ifrån inomhussäs­ong till utomhussäs­ong här för det blir nästan som en utomhusban­a, säger Hans Delling i Laholms RF:S tävlingsle­dning.

LAHOLMS SPRINGSHOW startar redan på fredagen med klasser över 1,10 och 1,20 meter höga hinder. På lördag och söndag avgörs tre klasser per dag.

Totalt väntas det bli cirka 500 starter under de tre dagarna.

Hallandspo­stens tv-sändning planeras starta klockan 13.00 på söndag, men som alltid i ridsportsa­mmanhang ska tiden tas med en nypa salt. Håll utkik på hallandspo­sten.se under helgen för uppdaterad informatio­n.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? HALLÄNDSK MÄSTARE. Svenske mästaren från 2016, Robin Ingvarsson från Varberg, tävlar i Laholms Springshow, som HP tv-sänder på söndag.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV HALLÄNDSK MÄSTARE. Svenske mästaren från 2016, Robin Ingvarsson från Varberg, tävlar i Laholms Springshow, som HP tv-sänder på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden