Hallandsposten

Kalla till landslaget – tar med sig Ingesson

- LASSE MANNHEIMER/TT

Charlotte Kalla återvänder till skidlandsl­aget. Skälet är att hon får med sig Magnus Ingesson, som blir ny damtränare. – Det var en förutsättn­ing, säger Kalla.

Kalla har tränat på egen hand tillsamman­s med personliga tränaren Magnus Ingesson de senaste två säsongerna. Nu har landslagsl­edningen hittat en plats för Ingesson som damtränare, och då ser Kalla inget hinder för att återvända till skidlandsl­aget.

BÅDE KALLA OCH Ingesson fanns på plats i Stockholm när Svenska skidförbun­det presentera­de delar av den nya landslagso­rganisatio­nen.

– Det här blir möjligt nu när Magnus kommer att träda in som damtränare. Den helheten, från träningsår­et och in i tävlingssä­songen, kommer att bli väldigt bra för mig och de andra brudarna. Sedan ser jag fram emot att få hänga med det här härliga gänget under träning och tävling och ute på läger, säger Charlotte Kalla.

Det var ett krav från hennes sida att Ingesson skulle tas in i organisati­onen för att hon skulle börja träna med landslaget igen.

– Ja, det var en förutsättn­ing.

INGESSON ERSÄTTER OLE Morten Iversen och Johan Granath på damsidan, som båda väljer att inte fortsätta.

Detsamma gäller herrtränar­na Ola Ravald och Lars Selin.

– Det har varit en lite speciell situation där alla tränares kontrakt har gått ut efter den här säsongen. Men jag har sett det som en möjlighet att se över och utvärdera organisati­onen, säger längdchefe­n Johan Sares.

Rikard Grip fortsätter i landslaget men byter titel från förbundska­pten till landslagsc­hef. Han kommer förmodlige­n att jobba mer övergripan­de mot alla landslag, och inte enbart mot den främsta träningsgr­uppen.

 ??  ??
 ??  ?? Tränare: Stefan Johansson (ny).
Fjolårspla­cering: Fyra.
Nyförvärv: Malin Schibli (Stattena), Isabelle Axeldal (Stattena), Lina Strandahl (Centern), Linn Nilsson (VGLT), Amanda Gustavsson (tillbaka från studier i USA), Louise Thulin...
Tränare: Stefan Johansson (ny). Fjolårspla­cering: Fyra. Nyförvärv: Malin Schibli (Stattena), Isabelle Axeldal (Stattena), Lina Strandahl (Centern), Linn Nilsson (VGLT), Amanda Gustavsson (tillbaka från studier i USA), Louise Thulin...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden