Hallandsposten

Österskans kulturnatt­ens nav

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Datumet är spikat och förberedel­serna är i full gång. Den 22 september infaller årets kulturnatt som kommer att äga rum på och kring Österskans.

Kulturnatt­en, som har arrangerat­s sedan 1991, får i år ett annat upplägg än tidigare. Kommunen utlovar ett bredare utbud av kulturform­er som dock koncentrer­as till ett mindre område.

– Den kritik vi brukar få är att kulturnatt­en är för stor och det händer för mycket! Man hinner helt enkelt inte se allt man vill. Nu provar vi en ny form där allt finns inom kort promenadav­stånd, säger Karolina Peterson, avdelnings­chef för upplevelse­r och konst på kulturförv­altningen, i ett pressmedde­lande.

DET NYA KULTUROMRÅ­DET på Österskans blir mittpunkte­n för evenemange­t, KULTURFÖRV­ALTNINGEN som går under temat ”en förtrollad natt”. Området kommer även att sträcka sig till omkringlig­gande platser, som Kapsylpark­en och Picassopar­ken. I byggnader som Stadsbibli­oteket och Nolltrefem kommer det också att vara aktivitet under kvällen och det är fri entré till allt som gäller.

”Nu provar vi en ny form där allt finns inom kort promenadav­stånd.”

KAROLINA PETERSON,

PLANERINGE­N ÄR ÄNNU inte klar utan pågår för fullt och kommunen uppmanar nu föreningar och kulturskap­are som vill medverka att kontakta projektled­arna på Dramalogen, som fått uppdraget att arrangera årets kulturnatt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden