Hallandsposten

Befriande sträv inställnin­g till lyssnaren

- JOHAN LINDQVIST

ROCK

som skulle kunna ses som en senkommen uppföljare till Tant Struls Dunkar varmt. Det erotiska mötet i den nya låten skildras okonstlat och därmed vackert. Det var nog ingen lätt text att skriva, men Grytt lyckas väldigt fint. Inte minst om man skulle få för sig att jämföra med Ulf Lundells magplask med samma titel.

KAJSA GRYTT Kniven i hjärtat (Kajsa Grytt)

NÅGRA DETALJER: JAG är väldigt förtjust i hur gitarrljud­et funkar i den elektronis­ka De kommer äta upp sig själva och gillar hur Kajsa Grytt i avslutande Här nu tar ut svängarna som sångerska. Jag noterar också att hon sagt att all bra musik har lite Velvet Undergroun­d i sig. Det har Kajsas musik.

Kniven i hjärtat är en ganska krävande platta. Visst en låt som Mina girls sitter direkt med sin omedelbara slinga, men mycket annat är tämligen snårigt. Jag uppskattar det. Kajsa Grytt har en tydlig vision om vart hon vill ta sin musik men är ganska sträv i sitt förhålland­e till lyssnaren. Det finns en take it or leave it-mentalitet som är uppfriskan­de och som hon bevarat sedan punkåren. Och som verkligen borde inspirera många av hennes kollegor.

MEN BACKA NU inte undan. Den som ger sig tid att lyssna på Kniven i hjärtat från början till slut, och inte rastlöst klickar sig vidare till nästa sockerkick­ande singel i spellistan, blir rikligt belönad.

 ?? Bild: LINUS SUNDAHL-DJERF ?? PERSONLIG. Allt Kajsa Grytt gör genomsyras av integritet, närvaro och nerv, skriver Johan Lindqvist.
Bild: LINUS SUNDAHL-DJERF PERSONLIG. Allt Kajsa Grytt gör genomsyras av integritet, närvaro och nerv, skriver Johan Lindqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden