Hallandsposten

Lite mer äventyr hade inte skadat

- PM JÖNSSON

JAZZ

Det är något lockande med titeln på skivan. Jag ser framför mig musik som öppnar sig, lyfter på ett annat sätt, blir avslappnad och fri, när ingen är där, när konsertsal­en är tom.

MUSIC FOR EMPTY halls är även namnet på en låt i två delar, som byggs ihop med ett tredje spår: Europe endless boogie. Soundet är rymligt och djupt och samtidigt både orkestralt och nyfiket, när musikern och producente­n Johan Lindström (Rebecka Törnkvist, Freddie Wadling m.m m.m.) tar med sig sina medmusikan­ter på en fantasiegg­ande resa.

Jazz, men med ekon av andra genrer. Johan Lindström är också medlem i Tonbruket och det är en given referens. Blåsarna Jonas Kullhammar, Per Texas Johansson och Mats Äleklint flyger in och ut i låtarna och tar en hel del plats, som på den nämnda minisviten där framförall­t trombonist­en Äleklint imponerar.

JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT Music for empty halls (Moserobie)

IBLAND BLIR DET dock groovejazz av något förutsägba­rt slag, som Goran Kajfes arkester, utan den där riktiga energin.

Jag hade gärna hört mer äventyrlig­a arrangeman­g och det är lite synd att Johan Lindström inte spelar ännu mer gitarr. Det känns som musiken hade vunnit på mer strängar. Men det är fint framfört och låtarna hålls samman med en berättande tråd.

 ?? Bild: JESSICA GOW ?? FIN DEBUT. Skönt driv, avslappnad­e vibbar och hyggligt catchiga refränger. Det har Hanna Järvers debutalbum, enligt Jan Andersson.
Bild: JESSICA GOW FIN DEBUT. Skönt driv, avslappnad­e vibbar och hyggligt catchiga refränger. Det har Hanna Järvers debutalbum, enligt Jan Andersson.
 ??  ?? LÄTT FÖRUTSÄGBA­RT. Johan Lindström (bilden) Septett hade gärna fått vara lite mer äventyrlig­a menar GP:S recensent, Johan Lindström.
LÄTT FÖRUTSÄGBA­RT. Johan Lindström (bilden) Septett hade gärna fått vara lite mer äventyrlig­a menar GP:S recensent, Johan Lindström.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden