Hallandsposten

Margaux vill komma ur sin komfortzon

-

Hon har nästan 130 000 prenumeran­ter på Youtube, men tycker att det är nervöst att synas i vanlig tv. Inför kvällens Let’s dance är Margaux Dietz största utmaning att visa intimitet framför kameran.

År 2017 tilldelade­s Margaux Dietz Stora influencer­priset, och nådde ut till en stor publik när hon la ut sin förlossnin­gsvideo på internet. Förutom att synas på sociala medier driver hon en blogg om sitt liv.

Dessutom spelar Dietz in Partitempe­n, där hon intervjuar partiledar­e inför höstens val, med målet att förstagång­sväljare ska börja intressera sig för politik. När TT träffar henne under dansrepeti­tionerna har hon precis träffat Stefan Löfven.

– Det är verkligen en kontrast till allt det här. Ena dagen glitterklä­nning, andra dagen sitter man där och intervjuar statsminis­tern, säger hon

DEN HÄR VECKAN är det kärlekstem­a i Let’s dance och Margaux Dietz kommer tillsamman­s med danspartne­rn Alexander Svanberg att virvla ut i en bachata till tonerna av The Ronettes Be my baby. Det är just dansens intimitet som oroar henne.

– Det är utanför ens comfort zone att vara sexig framför så många tittare, men Alex försöker pusha mig och säger att “vi slutar inte öva förrän du slutar skämmas,

berättar hon.

För att vara bekväm i den närgångna dansen försöker hon att inspireras av skådespela­re.

– Jag tänker mig att det viktigaste är att gå in i rollen. Vi ska bara se varandra, det är det som är fredagens utmaning.

UNDER HELA TÄVLINGEN har Margaux Dietz kämpat med prestation­sångest. I vanliga fall brukar hon ha full kontroll över vilka delar av hennes liv som visas offentligt – nu sänds allting direkt ut till tittarna. Dessutom är det dans det handlar om, en aktivitet hon inte hållit på med sedan hon slutade ta balettlekt­ioner i tioårsålde­rn.

– Första gången var jag så jäkla nervös eftersom att jag inte har varit med i tv tidigare. Jag vet inte om jag var mest nervös över att det var live-tv eller för själva dansen. Men för varje vecka blir det bättre och bättre, jag vågar vara mig själv och ta mer plats, och jag tror att det syns i dansen. – Ja, det är klart att jag tävlar mot folk som är väldigt folkliga, men de kanske hittar mig och hittar någonting de gillar, säger hon.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY ?? KÄRLEKEN. Det är dags för kärleksvec­ka i Let’s dance och fredagens dans tillägnar Margaux Dietz sin pojkvän.
Bild: HENRIK MONTGOMERY KÄRLEKEN. Det är dags för kärleksvec­ka i Let’s dance och fredagens dans tillägnar Margaux Dietz sin pojkvän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden