Hallandsposten

Roos lämnar M-lista

- JONATAN GERNES jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Cecilia Roos (M) hoppar av från vallistan. ”Har ingenting med beachvolle­yn att göra.”

Fem kandidater har hoppat av sedan Moderatern­a spikade sin vallista i Laholm. Senast i raden är tungviktar­en Cecilia Roos, som är ordförande i kultur- och utveckling­snämnden.

Roos föreslogs som andranamn av valberedni­ngen, men halkade ner till sjunde plats vid den stormiga nominering­sstämman i februari. Där petades också det tänkta förstanamn­et Thomas Jönsson, vilket fick honom att kasta in handduken.

– I MITT fall är det inte något sådant över huvud taget. Jag hade varit helt nöjd med att stå på tionde plats, säger Cecilia Roos om att hon nu också har strukit sitt namn från M-listan.

61-åringen uppger att hon vill ha mer tid för make och barnbarn.

– Vi har varit särbor sedan 2012. Maken går i pension nästa år. Vi har stor familj och barnbarn som vi gärna vill ägna tid åt, säger hon och fortsätter:

– Jag vill bara poängtera att detta har ingenting med beachvolle­ybollen att göra. Det här beslutet hade jag meddelat förbundet innan vi fick ett hum om resultatet av granskning­en. Det är rent egoistiska skäl, att jag vill äga min tid, säger Cecilia Roos.

Kommunrevi­sionen har gett skarp kritik mot nämndens bristande styrning av det kostsamma evenemange­t. Frågan om ansvarsfri­het är inte avgjord.

HENNES MAKE GERT Roos avstår också från sin kandidatur längre ner på listan.

– Vi har pratat hela sommaren och hösten om hur vi ska göra. Jag tycker att det är roligt med kommunpoli­tik och regionalpo­litik, men sedan hade vi en långhelg och bestämde oss för att nej, vi skiter i det, säger Cecilia Roos som dock fortfarand­e kandiderar för M till regionfull­mäktige.

CECILIA ROOS VALDES in i Laholms kommunfull­mäktige vid valet 2014. Hon satt först som ledamot i servicenäm­nden och sedan i barnoch ungdomsnäm­nden innan hon hösten 2016 blev ordförande i kulturoch utveckling­snämnden. Är du nöjd med vad du har uträttat som ordförande?

– Ja, det är jag. Processen med beachvolle­ybollen var i gång redan när jag började. Arrangeman­get var fantastisk­t bra, men kontrollen av plånboken var sämre. Det är egentligen inte jag som ska bedöma om jag har gjort ett bra arbete. Det är inte lätt att komma in som ny ordförande mitt under mandatperi­oden, säger Cecilia Roos.

TOTALT HAR FEM namn hoppat av från M:s kommunlist­a innan partiet registrera­de sina kandidater hos länsstyrel­sen och beställde valsedlar hos Valmyndigh­eten. Övriga två är Yvonne Svensson och Annekjerst­in Löfstedt Schulz.

– Cecilia Roos har angett personliga skäl. Jag har full förståelse för det och respektera­r allas beslut. Det är synd att tappa, men samtidigt har vi aldrig haft en så stark lista tidigare, säger Kenneth Camitz, partifören­ingens ordförande.

 ??  ??
 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? SNABBA KAST. Cecilia Roos stryker sitt namn från M-listan. ”Rent egoistiska skäl”, uppger den nuvarande ordförande­n i kultur- och utveckling­snämnden.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV SNABBA KAST. Cecilia Roos stryker sitt namn från M-listan. ”Rent egoistiska skäl”, uppger den nuvarande ordförande­n i kultur- och utveckling­snämnden.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden