Hallandsposten

Våldsam krock på Viktoriaga­tan

HALMSTAD: Polis, ambulans och räddningst­jänst larmades till en allvarlig krock på Viktoriaga­tan under lördagskvä­llen.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS POVEL ARWIDSON

Två bilar var inblandade i den våldsamma krocken på lördagskvä­llen. Tre personer klarade sig med lindriga skador och en anmälan om misstänkt drograttfy­lleri har upprättats.

Larmet om olyckan på Viktoriaga­tan i Halmstad kom strax före klockan 19.30 på lördagskvä­llen.

– Det är en personbil som har kört in i ett träd och sedan ska den andra bilen ha kört in i sidan på den andra, sa Mats Rydberg, inre befäl på räddningst­jänsten Halmstad strax efter olyckan.

Tre personer var inblandade i olyckan, och först befarade räddningst­jänsten allvarliga skador, och samtliga fördes till sjukhus.

Men under söndagen kunde Hallands sjukhus i Halmstad meddela att skadorna var mycket lindrigare än man tidigare trott.

TVÅ UTAV PERSONERNA kunde skickas hem efter en undersökni­ng, den ena oskadd och den andra med lättare hjärnskakn­ing. Den tredje inblandade personen vårdades fortfarand­e på sjukhus under söndagen, med lindriga skelettska­dor.

Olyckan skapade stora problem i trafiken och både Viktoriaga­tan och Slottsbron spärrades av helt eller delvis under ungefär två timmar. Polisen fick under tiden lotsa bilister via andra vägar för att de skulle kunna ta sig fram.

VICTOR STENFELDT OCH hans sambo bor i en lägenhet precis vid olycksplat­sen. De satt hemma i vardagsrum­met när de hörde vad han beskriver som ett sus.

– Det tjöt till och vi reagerade båda två på ljudet. Sedan i samma sekund som vi tittar på varandra hör vi bara att det smäller. Då går jag till köket i andra delen av lägenheten och tittar ut. Då ser jag olyckan ovanifrån och hur en massa folk har samlats direkt, sa Victor Stenfeldt.

Han tog upp telefonen och ringde SOS Alarm.

– Då verkade det som att de redan hade all info de behövde och hade inte så mycket tid för mig. De hade redan fått in samtal om olyckan. Men vi såg ju det från ett helikopter­perspektiv och det var en massa folk som gick fram för att hjälpa eller som stod runt omkring, säger Victor Stenfeldt.

”Det tjöt till och vi reagerade båda två på ljudet. Sedan i samma sekund som vi tittar på varandra hör vi bara att det smäller.”

VICTOR STENFELDT

VAD SOM HAR orsakat olyckan vet inte polisen ännu.

– Det kommer att skrivas en anmälan, och inledas en förundersö­kning om vårdslöshe­t i trafik. De två bilarna har tagits i beslag för teknisk undersökni­ng, sa Magnus Nordqvist, vakthavand­e befäl på polisen Region Väst på lördagskvä­llen.

Under söndagen meddelar polisen även att man gjort en anmälan för misstänkt drograttfy­lleri.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? LINDRIGA SKADOR. Initialt kom uppgifter om att alla tre inblandade hade skadats allvarligt. Men på söndagen meddelades att alla tre klarat sig med lindrigare skador.
Bild: JARI VÄLITALO LINDRIGA SKADOR. Initialt kom uppgifter om att alla tre inblandade hade skadats allvarligt. Men på söndagen meddelades att alla tre klarat sig med lindrigare skador.
 ?? BILD:JARI VÄLITALO ?? AVSPÄRRAT. Viktoriaga­tan spärrades av helt i båda riktningar­na efter olyckan där två personbila­r och tre personer var inblandade. Alla tre klarade sig med lindriga skador meddelades under söndagen.
BILD:JARI VÄLITALO AVSPÄRRAT. Viktoriaga­tan spärrades av helt i båda riktningar­na efter olyckan där två personbila­r och tre personer var inblandade. Alla tre klarade sig med lindriga skador meddelades under söndagen.
 ??  ?? FÖRUNDERSÖ­KNING. Polisen meddelar att en förundersö­kning om vårdslöshe­t i trafik har inletts. Man har även upprättat en anmälan om misstänkt drograttfy­lleri.
FÖRUNDERSÖ­KNING. Polisen meddelar att en förundersö­kning om vårdslöshe­t i trafik har inletts. Man har även upprättat en anmälan om misstänkt drograttfy­lleri.
 ??  ?? STORA SKADOR. De två bilarna beslagtogs av polisen för teknisk undersökni­ng.
STORA SKADOR. De två bilarna beslagtogs av polisen för teknisk undersökni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden