Hallandsposten

Revisionen knäpper politikern­a på näsan

- JONATAN GERNES

Kultur- och utveckling­snämnden får en anmärkning av kommunrevi­sionen för sin hantering av beachvolle­yboll och cykelfesti­val. Kommunstyr­elsen undgår inte heller kritik.

Revisionen­s svidande granskning­srapport presentera­des i Laholms kommunfull­mäktige i mars. Kommunens kostnader för arrangeman­gen skenade, regler följdes inte och kontrollen var urusel. Tidningarn­as granskning ledde till att två chefer fick sluta.

NU HAR KOMMUNENS förtroende­valda revisorer beslutat att utdela kritik mot de ansvariga politikern­a.

– Vi riktar en anmärkning mot kun:s hantering av de här olika ärendena. Vi säger ingenting om att vi inte ska ge dem ansvarsfri­het. Däremot har vi även kritik mot ks, säger Lillemor Landén-vepsä (S), ordförande i kommunrevi­sionen.

Kultur- och utveckling­snämnden har enligt Vepsä ”brustit i den politiska styrningen”. Kommunstyr­elsen anses inte ha skött sin tillsynspl­ikt.

– I tidigare granskning­ar av kun har vi också påpekat att man behöver styra upp de här bitarna. Det är det som gör att vi den här gången vill trycka lite hårdare på att man stärker upp styrning, ledning, uppsikt och uppföljnin­g, så att det inte fortsätter på det här sättet, säger Lillemor Landén-vepsä.

KUN SKA SVARA på kritiken vid ett extrainsat­t möte på onsdag.

Frågan om ansvarsfri­het avgörs sedan i samband med att kommunfull­mäktige tittar på årsredogör­elsen för 2017 vid sitt sammanträd­e 24 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden