Hallandsposten

Ghost släpper album inspirerat av digerdöden

- PATRICK STANELIUS/TT

Efter ett år präglat av rättsliga bråk gör sig Ghost redo att släppa nya albumet Prequelle. Vid mikrofonen står nye frontfigur­en Cardinal Copia, som efterträde­r Papa Emeritus III. – Han har inte förtjänat sin dödskallem­ålning än, säger sångaren Tobias Forge.

Den 1 juni släpps Prequelle, heavy metal-bandet Ghosts fjärde fullängdar­e och den första sedan Meliora från 2015.

ALBUMET ÄR INSPIRERAT av 1300-talsepidem­in digerdöden och hur den raserade den rådande samhällsor­dningen, något som inte minst hörs på första singeln Rats som släpptes i helgen.

– Tematiskt är det en bra start för att förstå själva kopplingen med pest, smitta och spridning. Den känns ganska omedelbar och är en bra öppningslå­t både live och på skiva, säger Tobias Forge.

Forges identitet som sångare i Ghost blev offentlig i fjol då fyra av hans tidigare bandmedlem­mar anklagade honom för att undanhålla pengar och stämde honom.

TVISTEN ÄR ÄNNU inte löst, och införandet av Cardinal Copia som frontfigur kan tolkas som en kommentar till situatione­n.

– Den här turnécykel­n får vi se om han står pall, om han lyckas bli Papa IV. Det handlar mycket om att försonas med idén om att man är utbytbar och att man måste få förtjäna saker. Det är inte så lätt att bli chef. Jag tror att det är viktigt i livet att ha en ödmjukhet inför att allting är förgänglig­t, säger Forge.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? NY FRONTFIGUR. Ghost är tillbaka med albumet Prequelle som släpps den 1 juni och den nye frontfigur­en Cardinal Copia.
Bild: PRESSBILD NY FRONTFIGUR. Ghost är tillbaka med albumet Prequelle som släpps den 1 juni och den nye frontfigur­en Cardinal Copia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden