Hallandsposten

Fördel Hylte/halm

VOLLEYBOLL: DRAMATIK NÄR BROWN AVGJORDE MOT ENGELHOLM

-

HYLTE/HALMSTAD ENGELHOLM

(25–18, 25–18, 23–25, 29–27)

3 1

Hylte/halmstad och Engelholm har dominerat svensk volleyboll under säsongen och därför känns det inte mer än rätt att det är just de båda lagen som gör upp om Smguldet.

Och det blev lika spännande och ovisst i Hyltebruk som så många trodde på förhand.

Hemmalaget var dock steget före under stora delar av matchen, men hade förtvivlat svårt att avgöra och först på den femte matchbolle­n lyckades planens gigant, amerikansk­an Julia Brown, 24 poäng totalt, dunka in matchbolle­n till 29-27 och 3–1 i set.

– Skönt att det blev ett lyckligt slut, myser Mårten Johansson, sedan han dansat segerdans med tjejerna efter vinsten.

Flera gånger var han och avbytarna inne på planen för att jubla, men domaren Martin Stenbock hade sett något annat och så fick Engelholm poängen i stället.

Hylte/halmstad fick en kalasstart och vann den första Smfinalen mot Engelholm efter ett dramatiskt slut i Örnahallen. – Onödigt! Det kändes som om vi vunnit matchen två-tre gånger, säger sportchefe­n Mårten Johansson.

TILL SLUT RED H/H ut stormen och har nu fått bästa möjliga start i Smfinalen.

– Det blev hetare och hetare ju längre det gick och då gäller det att bemästra situatione­n på ett bra sätt. Det tycker jag att tjejerna gjorde, säger Mårten Johansson.

Då hade han fått se sitt lag rivstarta och tidigt rycka i från till 5–0 i första set . Det hämtade Engel-

 ??  ?? MATCHVINNA­RE. Amerikansk­an Julia Brown gjorde 24 poäng och blev tungan på vågen när Hylte/halmstad vann den första Sm-finalen mot Engelholm.
MATCHVINNA­RE. Amerikansk­an Julia Brown gjorde 24 poäng och blev tungan på vågen när Hylte/halmstad vann den första Sm-finalen mot Engelholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden