Hallandsposten

Oremo vill se samma insats hela matchen

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Tre träningspa­ss på gräs och 20 minuter på Örjans vall för att känna på planen. Halmstads BK är redo för hemmapremi­ären mot Norrby.

– Planen är väl lite hård, men annars helt okej. Och bättre än Sannarp, även om det kanske inte säger så mycket, skrattar Johan Oremo och tillägger:

– Men framför allt ska det bli fantastisk­t roligt med hemmapremi­är. Äntligen!

Den riktiga hemmapremi­ären mot Helsingbor­g på påskaftone­n snöade som bekant inne.

– Det var väl lite pyspunka och antiklimax när man hade gått och laddat så länge, medger han.

I stället blev Degerfors borta på Stora Valla den riktiga premiären. Och – 2–1 och tre tunga poäng, trots ett spelmässig­t mindre övertygand­e insats efter de inledande 20 minuterna.

– Jag vet egentligen inte vad som hände efter 2–0, det är svårt att sätta fingret på. Kanske att vi slappnade av på samma gång som Degerfors höjde sig, släppte ner axlarna och bara körde på.

– Samtidigt är det ju ändå den fina öppningen som bäddar för att vi sedan kan spela som vi gör. Så kan vi spela som vi gjorde första 20 minuterna hela matchen i fortsättni­ngen blir vi svårslagna.

DRÖMMÅL I HEMMADEBUT­EN mot Gif Sundsvall i juli i fjol när Oremo gjorde det som Ola Toivonen hade gjort i Vm-kvalet mot Frankrike en dryg månad tidigare – mål från halva planen.

– Det gör jag förstås gärna om, minns Johan med välbehag.

Däremot är minnena inte lika angenäma när HBK tappade 2–0 till 2–2 i samma match och framför allt; att det fem matcher, en dryg månad och tre mål senare var slutspelat för säsongen efter en korsbandss­kada mot Elfsborg.

Det är den som den sympatiske hälsingeso­nen nu håller på att hämta sig från.

– Jag har inte ont i knät längre, vilket ju är viktigast. Men däremot ligger jag fortfarand­e efter i matchtempo och tajming – sånt som man bara får i matcher och inte i träning.

NÄR HBK:ARNA SKULLE sätta upp personliga mål inför säsongen satte Johan upp – tio mål.

– Första målet var att spela igen så fort som möjligt och det har jag nått. Så nu är nästa mål att komma tillbaka till den formen som jag hade innan skadan. Och gör jag det så ska det väl generera i både mål och målpass.

Jodå, det första kom redan mot Degerfors när han spelade fram anfallskom­pisen Gabriel Gudmundsso­n till 2–0.

– Vi kompletter­ar varandra bra så får vi bara fler bollar att jobba med så... Mot Degerfors blev det väldigt mycket löpande i defensiven efter paus och det kändes med tanke på hur tungsprung­na gräsplaner­na är just nu.

”Nu är nästa mål att komma tillbaka till den formen som jag hade innan skadan.” JOHAN OREMO

Hbk-anfallare

FAMILJEN OREMO HAR funnit sig väl till rätta i huset i Haverdal och välkomnar våren.

– Jag pratade med mina föräldrar som bor i Söderhamn. Det är det fortfarand­e en meter snö så de var lite avundsjuka när jag berättade att jag kunde gå i shorts och T-shirt, skrattar Johan.

På måndag kväll, efter matchen mot Norrby, vill han väldigt ringa igen och berätta om tre poäng och vem vet – ett nytt drömmål.

 ?? Bild: JÖRGEN ALSTRÖM ?? HBK:S veteran Johan Oremo ser fram emot hemmapremi­ären på Örjans vall mot Norrby.
Bild: JÖRGEN ALSTRÖM HBK:S veteran Johan Oremo ser fram emot hemmapremi­ären på Örjans vall mot Norrby.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden