Det regnar in poäng för Falkenberg­s FF

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT

Man kan inte säga något annat än att Falkenberg­s FF fått en drömstart av serien.

GAIS FALKENBERG 0 2

Det var en tidig seriefinal som skulle avgöras på ett regnigt Gamla Ullevi, då bägge lagen kom från två segrar. Men när matchen blåstes igång visade Falkenberg tidigt vilka som just nu är bäst i superettan. 2-0 till Falkenberg tog dem upp till ensam serieledni­ng.

Strax innan avspark öppnade sig himlen i Göteborg och regnet öste ner. Planen blev riktigt blöt och var på sina ställen täckt av stora vattenpöla­r. Men det var inget som stoppade Kalle Söderström när han i den 26:e minuten fick tag i bollen på högerkante­n efter felpass i Gais anfall. Efter en löpning längs hela kanten fick han in bollen till Robin Östlind som kunde ta tid på sig innan han säkert slog in bollen i mål längs målvaktens vänstra sida.

Tränare Hasse Eklund var nöjd med spelet i första halvlek.

– Vi fick tag i bollen bra, medan Gais aldrig lyckades organisera sin press. Då kunde vi spela loss bollen på ett bra sätt, och sen när de gick till anfall så stängde vi rätt ytor och fick till livsfarlig­a omställnin­gar, sa Hasse Eklund.

Femton minuter efter Falkenberg­s ledningsmå­l var det dags för Kalle Söderström att spela fram till ytterligar­e att målgivande avslut. Efter press mot Gais backlinje fick Kalle tag i bollen och kunde spela fram Erik Pärsson som slog in 2-0 bakom en utrusande målvakt.

I andra halvlek hamnade Falkenberg längre ned i planen och kunde inte attackera på samma sätt. Trots att Gais tryckte på ordentligt sista 30 minuterna, med många bollar från kanten in mot straffområ­det, så lyckades FFF hålla undan.