Hallandsposten

Halmias damer mållöst i premiären

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

IS Halmia i hemmapremi­är och stundtals spel mot ett mål. Men till slut bara mållöst mot nykomlinge­n Dösjöbro.

IS HALMIA DÖSJÖBRO 0 0

– Här ska vi bara ha med oss tre poäng när vi har hela matchen. Men då måste vi bli vassare på den sista tredjedele­n och få upp ännu fler bollar på forwards, konstatera­r anfallaren Matilda Olsson.

Tränaren Mohammed Omar nickar instämmand­e:

– Vi gör nästan allt rätt förutom mål. Men nu är i alla fall premiären äntligen avklarad.

DÅ HADE HALMIA tagit ett fast grepp om matchen från start mot ett Dösjöbro som i fjol var nere och vände i tvåan och då vann 19 matcher och spelade en oavgjord på 20 matcher med den förkrossan­de målskillna­den 114–9!

Men i ettan är det tuffare och hade det inte varit för hemmalaget­s ineffektiv­itet i kombinatio­n med en stabilt spelande Sacha Micha i gästernas mål skulle det här ha slutat med en klar hemmaseger.

– Vi tappade pressen lite i början av andra halvlek, men sedan tar vi tag i det och ska avgöra, anser Ishtränare­n.

JODÅ, ALICIA HANSSON sköt på volley över efter hörna (73) och Nellie Andersson nickade tätt utanför (81).

Men den kanske bästa chansen hade Matilda Olsson när hon på en lång utspark av Sara Johnsson kom fri, men på halvvolley styrde bollen tätt utanför Michas vänstra stolpe.

– JAG FICK för mycket utåtskruv på skottet i stället för inåt för då hade den suttit, förklarar Matilda som ändå hittade ljuspunkte­r i premiären.

– Ja, det fina spelet – det tar vid med oss till nästa match mot Karlskrona.

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? TRÅNGT FRAMFÖR MÅL. Dösjöbros Julia Johansson (i mitten) och målvakten Sasha Micha (22) lyckas hålla undan för Halmias Lina Eriksson.
Bild: LINDA WEINSTOCK TRÅNGT FRAMFÖR MÅL. Dösjöbros Julia Johansson (i mitten) och målvakten Sasha Micha (22) lyckas hålla undan för Halmias Lina Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden