Hallandsposten

Von Eckermann besviken trea

- TT

Trea i fjol, trea i år. En rivning i sista hoppningen i världscupf­inalen i Paris kostade hoppryttar­en Henrik von Eckermann en bättre pallplacer­ing med sin häst Mary Lou. – Jag är besviken, säger han till SVT.

Henrik von Eckermann gck in i finaldagen som tvåa efter amerikansk­an Elizabeth Madden. Han gick felfri i den första rundan men fick sedan ett nedslag i den andra.

– Felet är mitt, jag var för hård på handen, säger von Eckermann.

– Nu blev det en tredjeplat­s igen. När jag har smält det hela är det inte så tokigt.

Madden, på Breitling LS, hade råd med en rivning i finalen och vann före landsmanne­n Devin Ryan. Det var Maddens andra världscupt­itel.

Ingen svensk har varit bättre än trea i världscupf­inalen i hästhoppni­ng. Malin Baryard Johnsson har varit det en gång och Henrik von Eckermann blev det alltså för andra året i följd.

Han kom till Paris som vinnare av den västeurope­iska ligan.

– Det har varit en fantastisk inomhussäs­ong och hästen har inte gjort några fel, det är jag som har gjort felen, säger von Eckermann.

– Det är synd när det är så nära, att jag klantade till det på mållinjen. Det är lite dystert.

Det som han i alla fall gläds åt är att han får fortsätta rida Mary Lou.

– Det är den största bonusen, att hon får stanna kvar och att det kommer fler chanser.

Den andra svensken i världscupf­inalen, Douglas Lindelöw, låg delad fyra inför finaldagen. Han fick en rivning i den första omgången och två i den andra och slutade därmed elva med Zacramento.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden