Hallandsposten

HBK förlorade hemmapremi­ären

SPORT: Halmstads BK fick inte spelet att stämma och gick på en riktig mina i hemmapremi­ären mot Norrby på Örjans vall.

-

HALMSTADS BK 0 NORRBY 2 (0–0)

Det var inte så han hade tänkt sig den första matchen i Hbk-tröjan på Örjans vall på tio år.

Peter Larsson vände hem för att hjälpa blåsvart tillbaka till Allsvenska­n, men mot Norrby såg det inte alls bra ut och HBK och lagkaptene­n fick lämna planen tomhänt – till mångas stora överraskni­ng.

– DET VAR inte kul att det slutade så här när folk hade så stora förhoppnin­gar på premiären, säger Peter Larsson besviket. Han fortsätter: – Jag vet inte riktigt vad som hände. Vi får kolla på video och analysera, men vi fick inte till passningss­pelet. Sedan ska vi inte skylla på planen, men den är inte den bästa just nu och därför försökte vi vara rakare i vårt spel.

Inget fungerade dock den här ljumma vårkvällen.

Förutom ett kanonskott från Jesper Westerberg som Mergim Krasniqi boxade bort i andra minuten skapade HBK inga fler riktiga heta målchanser.

I stället såg hemmalaget passivt och förlamat ut och försökte sig på långbollar som lätt togs om hand av motståndar­försvaret.

– Jag tyckte att vi började bra de första 20 minuterna och trillade boll, men sedan fallerade spelet, säger anfallaren Johan Oremo. Larsson håller med. – Vi skickade upp bollarna och

Topptippad­e Halmstads BK förlorade hemmapremi­ären i Superettan efter en svag insats mot Norrby. – Pinsamt bedrövligt, suckar Hbk-kaptenen Peter Larsson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? DYSTER KVÄLL. Norrby överraskad­e alla när Boråslaget mycket överraskan­de slog topptippad­e HBK med 2–0.
Bild: KRISTER ANDERSSON DYSTER KVÄLL. Norrby överraskad­e alla när Boråslaget mycket överraskan­de slog topptippad­e HBK med 2–0.
 ??  ?? TUNG KVÄLL. Peter Larsson gjorde sin första hemmamatch i Hbk-tröjan på tio år, men det blev ingen minnesvärd dag då Marcus Översjös Norrby tog hand
TUNG KVÄLL. Peter Larsson gjorde sin första hemmamatch i Hbk-tröjan på tio år, men det blev ingen minnesvärd dag då Marcus Översjös Norrby tog hand

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden