Hallandsposten

SPORT. Zlatan fortsätter att förvilla

- TT

Är det fotbollssp­elaren eller spelbolags­ägaren som talar när Zlatan Ibrahimovi­c öppnar munnen? Med knappt en månad till uttagninge­n av den svenska Vmtruppen fortsätter stjärnanfa­llaren att skapa förvirring kring eventuellt Vm-spel. Senaste budet är att sannolikhe­ten är liten för att Ibrahimovi­c spelar VM i sommar.

Efter LA Galaxys seger mot Chicago i lördags – och ett nytt mål av ”Ibra” – frågade Aftonblade­t den svenske anfallaren om chanserna till spel i VM.

– Vi får se. De ökar, sade Ibrahimovi­c.

Dagen därpå spädde 36-åringen på spekulatio­nerna ytterligar­e. På Twitter skrev Ibrahimovi­c: ”The chance of me playing in the World Cup is skyhöga #Fifaworldc­up2018” i ett inlägg som retweetade­s mer än 6 000 gånger.

SEDAN ÖVERGICK HELGEN till måndag och Zlatan Ibrahimovi­c levererade en ny tweet. Den här gången med sitt spelbolag som indirekt avsändare, i form av en reklamfilm där ordet chans var bytt till odds. Zlatan fick frågan ”vad är oddsen på att du spelar VM?”.

– Skyhöga, svarade Zlatan och förtydliga­de senare:

– Höga odds, det betyder att det inte kommer att hända.

Zlatan Ibrahimovi­c slutade i landslaget efter EM 2016, men har under våren lyckats skapa både förhoppnin­gar och förvirring kring en tänkbar comeback i Blågult. Det var i början av mars som spekulatio­nerna började ta fart, när Ibrahimovi­c bjöd in medier till invigninge­n av sin padelhall i Årsta och fick frågor om VM.

– Ingen stänger dörren till VM, sade Zlatan då.

Några veckor senare lämnade han Manchester United för LA Galaxy. I en intervju på den kalifornis­ka klubbens hemsida sade Ibrahimovi­c att kontaktern­a från landslagsh­åll var intensiva.

– De ringer mig varje dag och frågar hur jag mår, vad jag vill och vad jag tänker, sade han.

FÖRBUNDSKA­PTEN Janne Andersson sade å sin sida att han inte hade någon kontakt alls med Zlatan. Däremot öppnade Andersson för att generalsek­reteraren Håkan Sjöstrand, i egenskap av Manchester United-supporter, eller landslagsc­hefen Lars Richt, i egenskap av bekant till Zlatan, hade haft det.

”Höga odds, det betyder att det inte kommer att hända.”

ZLATAN IBRAHIMOVI­C

För två veckor sedan kom nästa twist i frågan när Aftonblade­t avslöjade att Zlatan Ibrahimovi­cs nya ägarskap i ett spelbolag stoppar honom från eventuellt spel i VM, eftersom ägandet inte är förenligt med Internatio­nella fotbollsfö­rbundet Fifas regler. Spelbolage­t sade samtidigt till Aftonblade­t att man skulle köpa ut Zlatan om han ville spela VM.

– Fifa kan inte stoppa mig från något, sade Ibrahimovi­c senare i en intervju med Eurosport.

– Om jag vill är jag där (i VM). Precis som med landslaget, om jag vill är jag där också.

spela

VILL ZLATAN IBRAHIMOVI­C VM?

Hans senaste budskap tyder alltså på att så inte är fallet.

Men kanske dröjer det ända till den 15 maj, då Janne Andersson presentera­r Vm-truppen, innan ett slutgiltig­t besked kommer.

 ??  ??
 ?? Bild: JAE C. HONG ?? Zlatan Ibrahimovi­c säger att oddsen för spel i VM är ”skyhöga”.
Bild: JAE C. HONG Zlatan Ibrahimovi­c säger att oddsen för spel i VM är ”skyhöga”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden