Hallandsposten

Emma vill avsluta med guld i finalen

VOLLEYBOLL: MÅRTENSDOT­TERS VILL AVSLUTA MED ETT SM-GULD

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Försvarssp­ecialisten från Torup har upplevt det mesta på en volleyboll­plan.

2014 blev Mårtensdot­ter svensk mästare i Hylte/halmstad och fick ett par år senare göra landslagsd­ebut.

Men nu är elitkarriä­ren snart över.

SÅ FORT DEN sista bollen i årets Smfinal mot Engelholm är inslagen så tackar Emma för sig.

– Jag har spelat tre Sm-finaler och tagit alla valörer, men nu känner jag att jag är färdig, konstatera­r Mårtendott­er.

Liberon hade säkerligen fortsatt några år till om inte hon haft så stora problem med skador, men rygg-, knä- och lårproblem­en sätter stopp för vidare satsning.

– Ja, i år har det handlat om allt möjligt. Jag har haft bekymmer med muskelbris­tningar, menisken i båda knäna och ryggen har varit dålig de senaste tre åren. Därför känns det som en lättnad att sluta, det ska bli skönt att få vila.

Det var dock nära att Emma missat hela finalspele­t. I den andra semifinale­n borta mot Lindesberg fick hon en boll i ögat och kunde inte se ordentligt.

Halva synfältet försvann och efter ett besök på akuten hittade läkaren en blödning i ögat.

– Då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag var orolig att jag inte skulle kunna vara med något mer.

Så blev det, som tur var, inte.

LÄKNINGEN GICK BRA och med ett par glasögon som skydd har Emma spelat både den avslutade Sm-semifinale­n mot Lindesberg och den första Sm-finalen mot Engelholm.

– Jag har fått glasögon för innebandys­pelare. Det är en vanlig skada för dem som håller på med den sporten, men nu har jag full syn igen.

Så med Emma tillbaka i gammalt gott slag ökar chansen att vinna klubbens andra Sm-guld på damsidan och sätta stopp för Engelholms fjärde raka titel.

I lördags vann Hylte/halmstad den första finalmatch­en med 3–1 i Örnahallen. I kväll är det dags för den andra matchen i Kungsgårds­hallen i Ängelholm.

– Det känns skönt att vi har vunnit den första. I de tidigare finalerna har vi legat under med 0–1 och tvingats att jaga. Nu har vi en match med oss och kan spela lite mer avslappnat.

Som mest fyra matcher till. Sedan lägger Hylte/halmstads profil Emma Mårtensdot­ter, 27, skorna på hyllan. – Det hade varit jättekul att avsluta med guld, säger hon.

”Jag har spelat tre Sm-finaler och tagit alla valörer, men nu känner jag att jag är färdig.” EMMA MÅRTENSDOT­TER

Libero i Hylte/halmstad

MEN SKÅNSKORNA HAR en stark amerikansk trio som det gäller att se upp med.

– Vi måste vara med från början annars kommer det att bli tungt.

Drömmen för Emma vore att få avgöra på hemmaplan och sätta punkt för en lång skarriär.

– Det får gärna bli så. Jag vill sluta på topp och ta guldet som kronan på verket.

Sedan lär det bli hästar för hela slanten.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? SISTA STRIDEN. Landslagsm­eriterade Emma Mårtensdot­ter slutar med volleyboll, men första ska hon försöka hjälpa Hylte/halmstad till Sm-guld.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN SISTA STRIDEN. Landslagsm­eriterade Emma Mårtensdot­ter slutar med volleyboll, men första ska hon försöka hjälpa Hylte/halmstad till Sm-guld.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden