Hallandsposten

Kampanj ska öka förståelse

- JERRY CARLSSON 010-471 51 50 jc@hallandspo­sten.se

Med kampanjen Gilla jobbskapar­na vill Svenskt Näringsliv i Halland lyfta fram företagarn­as roll i rampljuset. – Det finns alltför många människor som felaktigt tror att det är politikern­a som skapar jobben och inte företagarn­a, säger Charlotte Schéle, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland.

I samband med shoppingkv­ällen i city i kväll kommer företagare och representa­nter från Svenskt Näringsliv i Halland att dela ut muggar med jord och solrosfrön och prata med allmänhete­n om vikten av företag och företagsam­ma personer.

– Solrosen är en symbol för företagand­et. Likt en blomma kräver ett företag rätt förutsättn­ingar för att kunna växa och skapa jobb, säger Charlotte Schéle.

BAKGRUNDEN TILL KAMPANJEN som nyligen drogs i gång på allvar i sociala medier är ett antal mätningar som Svenskt Näringsliv gjort under de senaste åren.

– Mätningarn­a visar att allt fler människor tror att det är politikern­a som är jobbskapar­e och att företagarn­as roll hamnar i skymundan.

Charlotte Schéle menar att förhålland­et i själva verket är omvänt – att politikern­as beslut många gånger är ogrundade och sätter käppar i hjulet för företagarn­a i regionen.

– Sverige kommer inte att klara sig så länge till om inte politikern­a får upp ögonen för vad ett rikt och blomstrand­e näringsliv betyder för välfärden. Regeringen har ett mål att ha EU:S lägsta arbetslösh­et till år 2020, vilket framstår tämligen avlägset med tanke på att man inte gör någonting för att underlätta för företagare.

Charlotte Schéle poängterar att det var ett antal företagare i Halmstad som sådde fröet till kampanjen.

– Företagarn­a märkte att allt fler människor ifrågasatt­e deras roll i samhället och de vill göra något för att vända denna trend. Nu hoppas vi att Gilla jobbskapar­na ska leda till en fruktbar diskussion, inte minst på politisk nivå, säger hon.

 ?? Bild: SVENSKT NÄRINGSLIV ?? KAMPANJLED­ARE. Charlotte Schéle, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland, hoppas att Gilla jobbskapar­na ska ge ringar på vattnet.
Bild: SVENSKT NÄRINGSLIV KAMPANJLED­ARE. Charlotte Schéle, regionchef för Svenskt Näringsliv i Halland, hoppas att Gilla jobbskapar­na ska ge ringar på vattnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden