Hallandsposten

Carl-gustaf Tiselius

-

Översten av första graden Carl-gustaf Tiselius avled den 8 mars 2018 i Stockholm i en ålder av 97 år. Han sörjs närmast av sonen Carl med hustru Elisabet och deras tre barn.

Carl-gustaf Tiselius tillbringa­de hela sin aktiva yrkeskarri­är i Försvarsma­kten. Han blev officer 1942 vid Svea Livgarde och befordrade­s 1953 till kapten. Efter bland annat Fn-tjänstgöri­ng och tjänst i central stab blev han befordrad till major år 1962 och till överstelöj­tnant år 1965.

ÅR 1971 BLEV han befordrad till överste och utnämndes till chef för Infanterie­ts kadett- och aspirantsk­ola i Halmstad. En tjänst han innehade till år 1967 då han befordrade­s till överste av första graden och tillträdde som chef för Hallands regemente och befälhavar­e för Hallands försvarsom­råde, intill sin pensioneri­ng år 1980.

Under sin tid i Halmstad känneteckn­ades Carl-gustafs chefsskap av ordning och reda som vilade på ett ödmjukt ledarskap. Hans omtanke och generosite­t var väl känd.

Carl-gustaf och hans hustru Christina var ett mycket uppskattat chefspar icke minst bland den yngre personalen. Många vittnesmål finns dessutom från tillkomman­de lärare med familjer om det omhänderta­gande de mötte vid kommenderi­ng till kadett- och aspirantsk­olan i Halmstad. Hans insatser präglades också i egenskap av försvarsom­rådesbefäl­havare i Halland av ett engagemang för det civila samhället som rönte uppskattni­ng och integrerad­e försvaret i samhället.

CARL-GUSTAF HAR UNDER sitt långa liv varit vid god hälsa även de två sista åren som han tillbringa­de på ett omsorgsboe­nde. Efter en kort tids sjukdom avled han lugnt och stilla i närhet av sina anhöriga.

Arne Hedman Göran Nordblom

Jarl Wallefors

 ??  ?? CARL-GUSTAF TISELIUS.
CARL-GUSTAF TISELIUS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden