Hallandsposten

Verktyg glömdes kvar i Fff:arens knä

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Läkaren glömde kvar verktyg efter operation i knät. Det upptäcktes 15 månader senare. – Helt klart det sjukaste jag har varit med om, säger Hampus Svensson i Falkenberg­s FF.

Hampus Svensson har två gånger opererats för korsbandss­kador i knät och efter ett gympass på måndagen fick han en obehaglig överraskni­ng.

– Jag körde övningar på gymmet och helt plötslig kände jag bara hur det klickade till i knät. Sedan blev det helt stelt och svullet, säger Hampus Svensson.

Men efter ett tag blev det dessutom mycket värre. Någonting i knät hade böjt sig och tryckte sig utåt, som att det var på väg ur skinnet.

– Det var inget som stack ut från början men efter ett tag så började det göra mer och mer ont och metallbite­n hade börjat leta sig ut.

HAMPUS ÅKTE IN till akuten, där man först inte förstod vad som var fel. Efter röntgen kunde man sedan konstatera att ett verktyg från en av korsbandso­perationer­na hade glömts kvar inuti knät. Ett verktyg hade gått av på mitten. Och nu är det 15 månader sedan han gjorde operatione­n.

– Jag vet knappt vad jag ska säga, jag har aldrig varit med om något liknande. Och det hade ingen av personalen på sjukhuset heller, säger Hampus.

Under försäsonge­n har han haft svårt att träna och knäproblem­en har inte velat ge med sig. Men om det beror på verktyget som glömdes kvar går inte att säga i nuläget.

– Jag hoppas att det är så. Men jag har pratat med läkaren som opererade mig och han bad verkligen om ursäkt. Han hade ju aldrig varit med om något liknande heller.

ATT TA UT metallbite­n ordnades snabbt på måndagskvä­llen.

– De satte lokalbedöv­ning och skar ett snitt. Sedan plockade de ut den och de har sagt att jag ska kunna vara i gång igen om 3-4 veckor.

 ?? Bild: BILDBYRÅN/PRIVAT ?? Ett operations­verktyg efter ett ingrepp för 15 månader sedan glömdes kvar i Hampus Svenssons knä. Nu är det borta.
Bild: BILDBYRÅN/PRIVAT Ett operations­verktyg efter ett ingrepp för 15 månader sedan glömdes kvar i Hampus Svenssons knä. Nu är det borta.
 ??  ?? GLÖMDES KVAR.
GLÖMDES KVAR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden