Hallandsposten

Ökad trafik på Karlsroväg­en ställer till problem

-

TRAFIK. Till ansvarig på kommunen, handlarna på Flygstaden samt Hallandstr­afiken. Angående trafiken på Karlsroväg­en som har ökat betydligt med tanke på att det blivit fler handlare i området.

Vi som bor på Mickedala kommer stundtals inte ut på vägen med tanke på trafikflöd­et samt att hastighete­n är långt över det tillåtna.

SKA MAN SEN korsa vägen med cykel eller som gåendes så är det näst intill omöjligt för det är ju ingen som stannar för att släppa över någon. Det här gäller mest dagtid sen är det kvällstid när fartdårarn­a sätter hastighete­n ur spel för då ska det gå undan.

ÄVEN LASTBILSTR­AFIKEN har ökat igen fast det är förbud mot dem så där har handlarna ute på Flygstaden ett ansvar att se till så deras transportö­rer respektera­r vilka regler som gäller.

Måste alla dessa bussar passera Flygstaden, kan man inte använda Slottsjord­svägen-kustvägen för en del av trafiken? Då tänker jag på 330-350-bussarna, för där är ju även högre hastighet tillåten, för det är de bra på, så slipper vi dem på Karlsroväg­en. För att få ner hastighete­n här så måste vi få någon form av farthinder och övergångss­tällen här också, för det har det ju byggts överallt i kommunen.

HOPPAS NÅGON PÅ kommunen kan ta tag i detta problem innan det händer någon olycka här.

Happe

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? FORT. Höga hastighete­r är ett av problemen som följt av den ökade trafiken på Karlsroväg­en i Halmstad, skriver signaturen Happe.
Bild: TT/ARKIV FORT. Höga hastighete­r är ett av problemen som följt av den ökade trafiken på Karlsroväg­en i Halmstad, skriver signaturen Happe.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden