Hallandsposten

Laholms Hälsocente­r satsar på ny träning

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Laholms Hälsocente­r satsar drygt en halv miljon kronor i en träningsma­skin som gör det mesta av jobbet.

Tom Jensen, ägare till gymmet, är helnöjd så här långt.

– Det är en stor investerin­g, men det finns inte en chans att den inte går hem hos folk, säger han.

Maskinen är vibrations­träning som ska stärka musklerna i kroppen samtidigt som den stretchar och ger massage.

– JAG SKULLE aldrig ha satsat så här mycket pengar om jag inte visste att träningen är bra, inte minst för dem som har smärtor eller för dem som inte har så gott om tid för träning. Ett pass tar högst 25 minuter, säger Tom Jensen.

Inköpet gjordes i mars av fyra maskiner som vardera kostade 136 000 kronor.

– Vi kan ha både individuel­l träning och gruppträni­ng med fyra personer. Den äldsta som tränar är över 80 år, säger han.

Tom Jensen fick ett tips om träningsma­skinen och blev nyfiken på metoden.

– Det är så roligt att vi har fått en ny metod inom gymträning­en och jag vill påstå att effekten är bättre än traditione­llt gym. Redan nu har vi mellan 20 och 25 personer som tränar regelbunde­t, säger han.

Träningsma­skinen är den första i sitt slag i Halland och har ännu inte slagit igenom lika stort i Sverige som i andra länder. Distributö­ren Gabriel Sjövall, vd på Vibrogym Scandinavi­a, fascineras av historien bakom metoden.

– DEN HAR sitt ursprung i rymdtränin­g av ryska kosmonaute­r på 1960-talet för att motverka benskörhet och muskelfört­vining i tyngdlöshe­t, säger han.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? Tom Jensen kör ett pass vibrogym med Susanne Parkkinen som använt sig av metoden i några veckor.
Bild: ANN KATRIN NORLING Tom Jensen kör ett pass vibrogym med Susanne Parkkinen som använt sig av metoden i några veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden