Hallandsposten

Så tänker HBK svara kritikerna

FOTBOLL: REVANSCHSU­GET PÅ SISTA TRÄNINGEN INFÖR ÖRGRYTE-MATCHEN

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Det går snabbt i fotbollen: ena dagen tror folk på en och sedan är det tvärtom. Det gäller att vi behåller tron på oss själva, att vi kan mycket bättre. Vi ska komma ut som ett nytt lag nu och visa vad vi kan, försäkrar lagkaptene­n Peter Larsson, 33.

KRITIKEN VAR INTE nådig efter Halmstads BK:S 0–2-nederlag i hemmapremi­ären mot Norrby i måndags kväll.

”På fullaste allvar, HBK – vad var nu detta?! ... Det som oroade mest var den totala avsaknaden av en spelidé eller struktur i spelet”, skrev Hallandspo­stens sportchef Jan-owe Wikström i sin krönika.

”Det sämsta Hbk-spel jag upplevt under mina 60 år som åskådare”, hette det på insändarpl­ats i HP.

PÅ FREDAGSFÖR­MIDDAGENS blåsvarta träning i vårsolen på Örjans vall var stämningen påtagligt fokuserad och sammanbite­n. Efteråt säger tränaren Igor Krulj: – Det är bra att det kommer en ny match så tätt inpå. Vi är väldigt missnöjda med vår prestation i förra matchen, vi är inte vårt rätta jag utan gör en väldigt dålig prestation. Samtliga av oss vet att vi kan mycket bättre, så det är stor revanschlu­sta och det har egentligen spritsat i kroppen sedan den matchen att vi vill köra igen.

Vad måste ni framför allt rätta till?

– Framför allt måste vi spela via mittfältet, hitta ett mer strukturer­at anfallsspe­l och inte vara så läsbara i att slå längre bollar utan tanke bara för att komma därifrån. Vi måste våga spela, våga spela förbi med klokhet hela tiden och skära linjen.

Sämsta Hbk-spelet på 60 år – hur känns det att läsa sånt?

– Det är klart att vi kan påverka det genom hur vi spelar, men folk får tycka vad de vill. Vi måste bara fokusera på hur vi kan göra saker bättre och den starkaste kritiken har vi hos oss själva. Det är den vi både kan påverka och framför allt lyssna på.

Krisen och kritiken kom tidigt i HBK i år. Fem dagar efter debaclet mot Norrby hoppas tränaren Igor Krulj och hans mannar kunna ge belackarna svar på tal mot obesegrade Örgryte.

AV TRÄNINGEN ATT döma låter Krulj kvasten gå på mittfältet. Bara Jonathan Svedberg och Pontus Silfwer ser ut att få förnyat förtroende medan Thomas Boakye, Jesper Westeberg och Andreas Hadenius knuffas ut ur startelvan.

I stället kan det bli reentré för Andreas Bengtsson, Dida Rashidi och Höskuldur Gunnlaugss­on.

– Ja, det blir lite ändringar, medger Hbk-tränaren, men vill inte bekräfta några detaljer. Peter Larsson tillägger: – Man ska inte dra för stora växlar på en eller två matcher. Men vi är självklart minst lika missnöjda som alla andra och det är upp till oss att visa det också och inte gömma oss.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden