Hallandsposten

27-åring kandiderar för SPI

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Även SPI Välfärden i Halmstad har nu fastställt sin valsedel till kommunfull­mäktige. Listan toppas av 78-årige politiske veteranen Bo Fridolph, men på fjärde plats återfinns 27-årige Waseem Bakko.

VAL 2018

– Jag är jätteglad att vi har en ungdom med på listan och dessutom en duktig kille med ambitioner, kommentera­r Bo Fridolph.

SPI Välfärden har i dag två mandat i Halmstads kommunfull­mäktige, men innevarand­e mandatperi­od har varit stormig. Fortfarand­e pågår en rättslig tvist kring vilken av två falanger som har rätt till avdelninge­ns organisati­onsnummer och partikassa.

Under en tid agerade också ledamötern­a Arnold Gustafsson och Bo Fridolph som politiska vildar, men valde förra hösten att gå tillbaka till partiet och sitter nu åter på Spi-mandat. Båda återfinns på listan till höstens val, men 86-årige Arnold Gustavsson först på en femte plats. På andra och tredje plats placerar sig Rutger Johannesso­n och Torsten Nilsson, båda pensionäre­r.

LITE MER OVÄNTAT intar en 27-åring fjärdeplat­sen på listan och har utifrån senaste valresulta­tet chans att få en ersättarpl­ats i fullmäktig­e.

–Jag ser det här som en möjlighet att komma in i det svenska samhället och ser fram emot att få jobba med politik. Jag vill bland annat jobba för ökad jämlikhet, säger Waseem Bakko, som kom till Sverige från Syrien för fyra år sedan.

Att det inte finns någon kvinna med bland de fem Spi-kandidater­na förklarar Bo Fridolph med att han inte velat väcka falska förhoppnin­gar:

– Vi väntar ju på ett avgörande i förvaltnin­gsrätten kring vem som har rätt att företräda SPI i Halmstad. Vi hade några kvinnor som ville ställa upp på listan, men för deras egen skull så ville jag inte dra in dem.

HURUVIDA ALLA TURER kring SPI har påverkat partiets väljare återstår att se.

– Jag tror och hoppas att vi fortfarand­e är med i gamet och ser åtminstone två mandat som en rimlig förhoppnin­g, säger Bo Fridolph, som också är tillförord­nad partiledar­e på riksnivå, efter att partiledar­en Göran Dandelo gått över till Medborgerl­ig samling.

 ??  ?? HOPPAS PÅ PLATS. 27-årige Waseem Bakko återfinns på fjärde plats på SPI Välfärdens valsedel till kommunfull­mäktige i Halmstad.
HOPPAS PÅ PLATS. 27-årige Waseem Bakko återfinns på fjärde plats på SPI Välfärdens valsedel till kommunfull­mäktige i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden