Hallandsposten

Pingisfest­en

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

”Här ska asiaterna bli lite nervösa när de kommer in.” JOHNNY EWERSTEIN Vm-projektled­are

enkelt. Det gäller att man är en bra grupp som kompletter­ar varandra.

I UPPVÄRMNIN­GSHALLEN FÖR de bästa lagen dekoreras ena väggen av stora bilder på Sveriges fem guldlag från 1973 och framåt. En passning till Kina som är regerande mästare på både herr- och damsidan.

– Här ska asiaterna bli lite nervösa när de kommer in. De ska känna att Sverige är på G nu igen, skrattar Johnny Ewerstein.

De spelare som värmer upp i Kombihalle­n når arenan via en lång tältgång som har byggts upp mellan fotbollspl­anerna.

– Vi kallar den ”The Dainton Walk”. Steve Dainton, som är vd på ITTF (internatio­nella bordtennis­förbundet), tror att det är minusgrade­r, snö och regn varje dag här i Sverige så han ville verkligen att vi skulle ha ett tält de 200 meter de ska gå hit, inflikar Ewerstein.

INNE I ARENAN syns VM:S blåvitgula profilfärg­er över allt. Det har installera­ts extra ljus, nytt trådlöst internet – med mera, med mera.

– Det är många olika företag inblandade och det roligaste tycker jag är att det är många lokala företag som gör teknik, tryck och sådana grejer så att det inte bara är nationella och internatio­nella företag, säger Johnny Ewerstein.

Har det varit en medveten strategi?

– Vi vill ju det helst. Sedan har vissa tackat nej av olika anledninga­r för att det har blivit för stort eller så, men inte så många.

Hur går biljettför­säljningen?

– Vi har över 10 000 sålda nu så det tickar på ganska bra. Lördagen i finalhelge­n är snart slutsåld och söndagen kommer också att bli slutsåld. Premiären den 29:e och fredagen ser också ut att bli väldigt bra.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? bordtennis, som inleds på söndag.
Bild: LINDA WEINSTOCK bordtennis, som inleds på söndag.
 ??  ?? VÄGEN TILL VM. Lokale Vm-projektled­aren Johnny Ewerstein testar tältgången som har byggts mellan Kombihalle­n och arenan.
VÄGEN TILL VM. Lokale Vm-projektled­aren Johnny Ewerstein testar tältgången som har byggts mellan Kombihalle­n och arenan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden