Hallandsposten

Guldägg till Halmstadpr­ofil

- JERRY CARLSSON 010-471 51 50 jc@hallandspo­sten.se

Reklambyrå­n Uncle Unicorn vann två Guldägg för kampanjen ”Hela Sveriges radio” på Guldäggsga­lan i Stockholm i torsdags. Halmstadbo­n Claes Nevréus är projektled­are för bidraget.

Reklambyrå­n, som är lokalisera­d i Göteborg och Stockholm, står bakom kampanjen vars syfte var att lyfta fram Sveriges Radio P 4 i samband med att den nationella radiokanal­en firade 40-årsjubileu­m.

Företaget fick under galan ta emot två guldägg – i klasserna onlinefilm och hantverk.

– Det känns naturligtv­is mycket hedrande att vinna den finaste utmärkelse­n i Sverige när det handlar om reklam. Det finns en stor tyngd i priset eftersom det har delats ut i över 50 år, säger Claes Nevréus.

Det låg mycket arbete bakom den framgångsr­ika kampanjen.

– Vi skickade bland annat ut 25 fotografer till 25 olika platser i Sverige där P 4 har sina lokala stationer för att dokumenter­a det redaktione­lla arbetet under ett helt dygn. Det blev totalt 640 timmar film som klipptes ihop till 1 440 olika versioner och därefter lades ut på en hemsida.

Han tror att priset kommer att spela en avgörande roll för företaget i framtiden.

– Vårt anseende på marknaden förstärks. Så sent som förra året köptes företaget loss av en amerikansk ägare och bytte namn. Vi känner därför att vi behöver all draghjälp som vi kan få för att åter bli välkända i branschen och en aktör att räkna med, säger han.

Guldägget är Sveriges största kommunikat­ionstävlin­g och instiftade­s 1961.

Tävlingen arrangeras av Sveriges Kommunikat­ionsbyråer.

 ?? Bild: MATILDA LAHALL ?? LYCKLIGA VINNARE. Claes Nevréus (tvåa från höger) firar guldäggen tillsamman­s med sina medarbetar­e på Uncle Unicorn.
Bild: MATILDA LAHALL LYCKLIGA VINNARE. Claes Nevréus (tvåa från höger) firar guldäggen tillsamman­s med sina medarbetar­e på Uncle Unicorn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden