Hallandsposten

Nya regler ska ge ett ökat skydd

- CAJSA COLLIN/TT

Ökat skydd för flyktingar och migranter samt möjlighet att överklaga beslut om Facebook valt att ta bort individuel­la poster. Facebook släpper nu nya regler för vilket innehåll som får läggas upp på det sociala nätverket.

Som svar på den senaste tidens massiva kritik mot företaget, delvis efter Cambridge Analytica-skandalen, släpper Facebook nu nya så kallade communityr­egler för innehåll.

En av nyheterna är att det ska bli möjligt att överklaga beslut att ta bort individuel­la poster (inlägg) när det gäller naket, hatiskt eller våldsamt innehåll. Redan nu kan en person överklaga om företaget valt att ta bort en hel profil.

– Vi vill ta bort innehåll som är skadligt men vi vet att det ibland blir fel, säger Facebookch­efen Siobhan Cummiskey, som ansvarar för innehåll på plattforme­n.

I dag jobbar runt 15 000 personer med att granska innehåll och identifier­a otillåtet innehåll, och företaget räknar med att anställa upp till 5 000 fler för att klara av den ökade belastning­en.

När det gäller det företaget kallar för hatiskt innehåll har Facebook också lagt till skydd för flyktingar. Det har varit svårt tidigare eftersom flyktingar inte är en enkelt identifier­bar grupp.

– Men vi märkte i samband med att många flyktingar kom in i Europa att det blev allt mer hatiska inlägg mot flyktingar och migranter och att de då behöver ett extra skydd, säger Siobhan Cummiskey.

 ?? Bild: PAUL SAKUMA/TT/AP ?? NYA DIREKTIV. Facebook presentera­r nya regler för vilket innehåll som får läggas upp.
Bild: PAUL SAKUMA/TT/AP NYA DIREKTIV. Facebook presentera­r nya regler för vilket innehåll som får läggas upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden